Dženkins: "Mnogo smo naučili iz prve utakmice"

Autor: Beta Beta
petak 06.03.2015.
09:43
Izvor: Beta

Košarkaš Crvene zvezde Čarls Dženkins rekao je da je mnogo naučio iz prvog poraza protiv Makabija.

Beta/Branislav Božić/Dr
Beta/Branislav Božić/Dr

Povezane vesti

Amerikanac ističe ga je to dodatno motivisalo za pobedu nad izraelskim velikanom u Evroligi, a istakao je i da su ga motivisali poeni Nemanje Dangubića.

"Ova pobeda je jako dobra za samopouzdanje. Imali smo neke probleme u igri u prvoj utakmici, ali smo gledali snimke. Mene motiviše kada vidim snimak sebe kako grešim. Nismo gubili samopouzdanje ni posle promašaja, hrabrili smo jedni druge da nastavimo da šutiramo i na kraju je počelo da ulazi", rekao je Dženkins posle utakmice.

Zvezda je u četvrtak uveče pobedila Makabi sa 89:76 i tako došla do svoje druge pobede u fazi Top 16. Dženkins je ove sezone imao problema sa šutom, a utakmicu je završio sa 16 poena, od kojih je neke postigao tokom preokreta od 20:0 u poslednjoj četvrtini.

"Ja čvrsto verujem u to da se vredan rad isplati. Ostajemo često i posle treninga i šutiramo. Šutneš na treningu 200-300 skok šuteva, a na utakmici možda pet. Dangubić je otvorio utakmicu sa mene. Pričali smo mnogo jer smo imali slične muke i često smo o tome pričali. Mnogo mi je značio njegov prvi koš, mnogo sam izvukao iz toga", rekao je Dženkins.

Zvezdin bek kazao je da je normalno da tim ponekad igra promenljivo, ali da je dobro što nikad nije gubio samopouzdanje.

"Imamo više nego dovoljno prilika da igramo košarku. Ovo nije američki fudbal u kome je svaka utakmica bitna. Bilo je noći kada nismo igrali kako treba, i to je normalno jer smo mi ljudska bića. Ako bismo mogli svaki put da igramo savršeno, to bismo i uradili, ali to ne funkcioniše tako. Mučili smo se ponekad, ali samopouzdanje nismo gubili i tako treba i da ostane", rekao je Dženkins.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
C. Zvezda je Srbija
Friday, 06.03.2015
11:15

Sinoc je Zvezda u Areni pokazala aktuelnom sampionu Evrope zbog cega je u Srbiji i sirem regionu u kosarci Bog i batina za sve, a pokazala je i zasto je ponos nase majke Srbije, svog rodnog grada Beograda i srpske disjaspore. Zivela nasa Zvezda i nasa majka Srbija.

avatar
SAMOjeNEBOiznadNas.
Friday, 06.03.2015
18:47

Al nije pokazala Zalgiriru,Galati,Realu,Barsiiii i corava koka jendo zrno ubode.Ove je i Cedivita dobila