Dženkins: "Dobro znamo šta ume Nelson"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 12.02.2015.
21:41
Izvor: Sportske.net

Govoreći o predstojećem duelu sa Panatinaikosom u okviru TOP 16 faze Evrolige Čarls Dženkins nije zaboravio da pomene svog bivšeg saigrača Demarkusa Nelsona koga doživljava kao veliku pretnju za crveno-bele.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde Telekom otputovali su u četvrtak za Atinu gde ih u petak uveče očekuje utakmica 7. kola TOP 16 faze Evrolige sa Panatinaikosom.

"Igramo protiv jednog od najboljih klubova u Evropi. Kada pogledate šta je Panatinaikos osvojio u prethodnih 15 godina shvatite o kakvom se rivalu radi" kaže Čarls Dženkins.

Spoj iskustva i kvaliteta karakteriše grčki sastav koji je u dosadašnjem toku TOP 16 faze ostvario četiri pobede i doživeo dva poraza.

"U svojim redovima imaju iskusne igrače među kojima prednjači Dijamantidis sa decenijskim stažom. Raspolažu kvalitetnim centrima, a ne treba zaboraviti ni bekove Blumsa i Slotera" ističe Dženkins.

Dva tima sastala su se u prethodnoj sezoni u okviru grupne faze takmičenja a oba puta slavio je Panatinaikos. Jedna od razlika u odnosu na prethodnu sezonu jeste i ta što zeleni dres grčkog šampiona nosi bivši plejmejker Crvene zvezde Telekom Demarkus Nelson.

"Naravno, ne mogu da ne pomenem bivšeg saigrača Demarkusa Nelsona čiji kvaliteti su nam dobro poznati. Svesni smo da Panatinaikos na domaćem terenu igra jako dobro i da nas čeka vrlo težak posao" zaključuje Dženkins.

Utakmica sedmog kola grupe "E" između Panatinaikosa i Crvene zvezde Telekom zakazana je za petak od 20 časova i 45 minuta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke