Džekson hoće u NBA, Cedevita već dovela zamenu!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 21.11.2016.
11:17
Izvor: Sportske.net

Zagrebački košarkaški klub Cedevita angažovao je u ponedeljak novog plejmejkera pošto se očekuje da Pjer Džekson okonča saradnju sa klubom posle isteka kratkoročnog ugovora.

Beta/ABA liga/Cedevita/Marin Susic
Beta/ABA liga/Cedevita/Marin Susic

Povezane vesti

Aktuelni šampion Hrvatske morao je brzo da reaguje i angažuje novog plejmejkera pošto Pjer Džekson planira odlazak u NBA ligu nakon isteka kratkoročnog ugovora.

Amerikanac koji je lani stigao u Zagreb odmah je pokazao izvanredan kvalitet ali očito ne planira da se zadržava u Evropi zbog čega su "Vitamini" reagovali ekspresno.

Novi član zagrebačke Cedevite u ponedeljak je postao Rajan Džamar Boutrajt (23, 180 cm), Amerikanac koji je u godini na izmaku nastupao za Orlandinu iz Italije i Gvangžu Long-Lajonse.

Momak koji je danas parafirao ugovor sa Cedevitom studirao je na Konektikatu, a u poslednjoj NCAA sezone u proseku je beležio 17.4 poena, 4.1 skok i 3.8 asistencija po utakmici.

Prošle godine Rajan Džamar Boutrajt izašao je na NBA Draft ali nije bio izabran. Uprkos tome, potpisuje za Bruklin Netse za koje je nastupao u Letnjoj NBA Ligi i beležio prosek od 14.1 poen, 2.3 skoka i 2.2 asistencije po utakmici.

Pošto je bio "vejvovan" od strane Bruklin Netsa, Boutrajt je odlučio da sezonu provede u razvojnom timu Detroit Pistonsa ali je u januaru 2016. godine prešao u italijansku Oralandinu.

Braneći boje pomenutog italijanskog tima novi član Cedevite imao je prosek od 19.18 poena po utakmici, a nakon odigrane Letnje lige za Nju Orleans Pelikanse preselio se u Kinu i za Gvangžu prosečno beležio 24 poena, 5 skokova i 4 asistencije po utakmici.

Na zvaničnom sajtu Cedevite navodi se da će Rajan Džamar Boutrajt danas doputovati u Zagreb na lekarske preglede, a večeras bi trebalo da odradi prvi trening sa ekipom.

Priliku da debituje za "Vitamine" novi plejmejker će imati u sredu kada Cedevita gostuje Lijetkabelisu u Evrokupu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr_znate_koji
Monday, 21.11.2016
12:22

Ne znam ko je vise igraca doveo ove sezone, Cedevita ili partizan?

avatar
Dado06810536
Monday, 21.11.2016
12:57

Dete idi spavaj i radi nesto....Leonardo te pozdravlja

avatar
Treš retardizam
Monday, 21.11.2016
13:49

Pozdravlja te Gudura

avatar
Dača
Monday, 21.11.2016
13:34

Ovo je njegov posao. Piše komentare i zarađuje sendviče.