Džejms: "Ja sam pametan, naravno da zovem akcije!"

Autor: Beta Beta
petak 03.04.2015.
08:06
Izvor: Beta

Nema sumnje da je Lebron Džejms glavni igrač Klivlenda

Beta/AP Photo/Kathy Kmonicek
Beta/AP Photo/Kathy Kmonicek

Povezane vesti

Prva zvezda Klivlenda i verovatno najveća košarkaška zvezda današnjice Lebron Džejms rekao je danas da je uvek zvao ofanzivne akcije tokom karijere, kao i da bi bilo glupo da mu bilo koji trener to zabrani.

"Zašto mi ne biste dali slobodu da zovem akciju? To je kao da (igračima američkog fudbala) Pejtonu Meningu ili Tomu Brejdiju kažete akciju i oduzmete im slobodu da je promene u hodu. Ja sam pametni, cerebralni košarkaš", rekao je Džejms.

Odnos Džejmsa i trenera Dejvida Blata, kome je ovo prva sezona u NBA, bio je "pod lupom" cele sezone, a deo javnosti procenjuje da je to što košarkaš određuje ofanzivne akcije znak da je on glavni.

Igrač je to danas potvrdio, rekavši da je glavni već godinama.

"Nije bilo drugačije ni u Majamiju, niti kad sam prvi put bio ovde. Radim to u svakoj utakmicu. Radio sam to u svakoj utakmici u poslednjih 11 godina. U svojoj prvoj godini nisam imao tu slobodu, nisam bio dovoljno pametan", rekao je Džejms, koji se prošlog leta vratio u Klivlend iz Majamija.

Džejms nema taj luksuz da određuje sve ofanzivne akcije u Klivlendu, ali stručni štab ekipe dozvoljava da se prilagođava "u hodu".

"Imam slobodu da pozivam i menjam šta god mislim da nam u tom trenutku odgovara. Moj košarkaški koeficijent inteligencije je vrlo visok i te stvari shvatam ozbiljno, tako da znam šta najbolje odgovara timu, a to zna i naš stručni štab. Ako mi zabranite da zovem akcije, to neće biti dobro za tim", rekao je Džejms.

Blat je veliko ime evropske košarke, ali u NBA još nije stekao sličnu reputaciju. Uprkos povredama, promenama tima i stalnoj analizi rada, Klivlend je s njim došao do druge pozicije na Istoku.

Novinarima je rekao da su Džejms i Kajri Irving igrači koji smeju da zovu akcije, kao i da nije čudno da se igračima daje takva sloboda.

"Kada je utakmica u toku i nalazite se u sred velike bitke, ne možete nekad da prenesete poruku, niti želite da prekinete ritam ekipe. Zato imamo određene akcije koje možemo da iskoristimo. Neko u toku utakmice može da promeni akciju. Ne mislim da je to neobično, pogotovo ako znate šta radite i imate plan", rekao je Blat.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke