Dvostruki NBA šampion ide u Kinu

Autor: Nikola Miloradović
sreda 05.10.2016.
10:35
Izvor: Sportske.net

Izgleda da je postalo pravilo, kada ne dobiješ angažman kod "kuće" seliš se u Kinu, makar za Amerikance.

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Stopama Dehuana Blera, Majkla Bizlija, pre svih Stefona Marbijerija  kao i mnogih drugih krenuo je i bivši košarkaš Majami Hita i Nju Orleans Pelikansa Noris Kol.

Momak koji je draftovan kao 28. pik prve runde 2011. godine od strane "Vreline" nije uspeo da pronađe angažman u najjačoj ligi na svetu, te će se, makar na kratko, preseliti u najmnogoljudniju zemlju na svetu.

Nastupao je Kol četiri sezone za Majami, sa kojim je osvojio i dva prstena, delovalo je da može da ima dobru karijeru u Hitu ali je Floridu napustio krajem pretprošle sezone i preselio se među Pelikanse.

On je trejdovan u razmeni Hita, Sansa i Nju Orleansa, a u redove potonjeg tima je stigao kao zamena za tada povređenog Drua Holideja.

Bio je sasvim solidan, ali su i njega, kao i većinu tima iz Nju Orleansa često "stizale" povrede, te je u sezoni za nama odigrao svega 45 mečeva.

Sada odlazi u Šandong Golden Starse, za koje je minule sezone nastupao košarkaš Milvoki Baksa Majkl Bizli, a pre nekoliko godina i naš Miroslav Raduljica.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke