Dvojica Amera odlaze iz Efesa

Autor: Boban Filipović
sreda 28.06.2017.
17:33
Izvor: Sportske.net

Iako se radi o igračima koji iza sebe imaju veoma dobre sezone u turskom evroligašu, uprava "Pivara" neće da iskoristi opciju iz njihovih ugovora o produženju saradnje.

screenshot - Youtube.com
screenshot - Youtube.com

Povezane vesti

Tajler Hanikat i Dešon Tomas su od danas slobodni agenti.

Dvojica Amerikanaca potražiće angažmane na nekom drugom mestu, pošto klub iz Istanbula na njih više ne računa.

Hanikat je bio jedan od boljih igrača Efesa u sezoni za nama, dominirao je u skoku i bio veoma zahvalan i koristan u oba smera, ali zbog pada forme u finišu sezone i partija ispod svog renomea i očekivanja u polufinalu turskog plej-oga protiv Bešiktaša, uprava kluba je odličila da ga ne zadrži.

Tomas je bio solidan, umeo je neretko da donese svežinu sa klupe, protiv Crvene zvezde npr. su njegove trojke okrenule tok meča, međutim procenjeno je da to nije dovoljno da ostane.

Leto je dugo, videćemo ko će dograbiti ovu dvojicu košarkaša, iznenađenje bi bilo da ih naredne sezone ne gledamo u Evroligi.

Podsetimo, Efes je već ostao bez svog prvog plejmejkera Tome Ertela, koji će nastaviti karijeru u Barseloni, a očekuje se da se u Španiju vrati i kombo bek Džejson Grejndžer.

Od nosilaca igre iz prošle sezone Derik Bran sigurno ostaje, verovatno i Brajant Danston, mada, sve u svemu, sledeće sezone ćemo gledati neki novi Efes.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čerek Republika Srps
Thursday, 29.06.2017
06:23

Covke reaguj :-) hahahaha. Hanikat bi nam dobro legao pa cak ibTomas ali....mnogo kostaju