Dvejn Vejd propušta Ol-star vikend

Autor: Beta Beta
sreda 11.02.2015.
13:15
Izvor: Beta

Košarkaš Majamija Dvejn Vejd povukao se sa "Ol star" NBA utakmice jer želi da sačuva zdravlje za drugi deo sezone.

Beta/AP Photo/Wilfredo Lee
Beta/AP Photo/Wilfredo Lee

Povezane vesti

Dvejn Vejd nije igrao od kada je istegao tetivu desne noge 27. januara, nedugo pošto je rešio probleme s levom tetivom.

Ovaj bek je propustio poslednjih šest utakmica Majamija, a neće igrati ni večeras protiv Klivlenda, što je poslednja utakmica Hita pred "Ol star" pauzu.

"Najpametnije je da pustim nekog drugog da dodje i uživa u čarima 'Ol star' vikenda. Dugujem navijačima Hita da bar prvo zaigram u dresu našeg kluba, a onda da odigram par minuta na 'Ol staru'", rekao je Vejd.

Komesar lige Adam Silver otkrio je da će Kajl Korver iz Atlante biti zamena za zvezdu Hita u timu Istočne konferencije. Vejd je, medjutim, rekao da bi najbolji izbor umesto njega bio Brendon Najt iz Milvokija, koji je rodjen u Majamiju.

Korver je već učesnik 'Ol stara' pošto će nastupati u takmičenju šutiranja trojki. On je četvrti igrač Atlante u timu Istoka, čime je izjednačen rekord.

Hoksi su ubedljivo prvi tim na Istoku.

U Majamiju se nadaju da će Vejd biti potpuno spreman da igra kada tim 18. februara bude nastavio da trenira, kao i da će biti u timu za meč protiv Njujorka 20. februara.

Vejd je titulu prvaka osvajao tri puta, a učesnik 'Ol stara' je bio u svakoj od poslednjih 11 sezone, dok je 2010. bio najkorisniji igrač (MVP).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke