Dve decenije posle, najpoznatije reči u istoriji košarke!

Autor: Boris Jovanović
sreda 18.03.2015.
18:53
Izvor: Sportske.net

Danas je 20 godina od kada smo čuli dve najpoznatije reči u istoriji košarke. Kakva je bila poruka?

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Kratka i jasna, "Vratio sam se", poručio je Majkl Džordan preko svog agenta Pitera Falka.

Tog 18. marta 1995. bilo je jasno da će istorija ponovo poprimiti neočekivani tok za Bulse koje je Džordan napustio 1993. posle tri titule. Ubistvo oca ga je nateralo da se povuče, pokušavao je da profesionalno igra bejzbol, ali MLB je bila u priličnom rasulu tih godina.

Razočarani MJ je ponovo počeo da trenira, doduše ne sa namerom da se vrati. Održavao je kontakt sa Filom Džeksonom, ali je "Zen Master" odbio da se Džordan vrati u plej ofu.

Tražio je da pre toga odigra 20 utakmica u regularnoj sezoni. Majkl je želeo da to bude 10 ili 15, na kraju su se našli na 17.

Dugo su inače agenti većali kako da objave povratak, a onda su odustali i napisali u stilu Švarcenegera u "Terminatoru", "Vratio sam se".



Istina je da je Džordan razmišljao nekoliko meseci, ali da je radio sa svojim ličnim trenerom Gruerom, kao i da je par nedelja pre toga regularno svraćao na treninge Bulsa.

Niko nije ništa pitao, ali je svima bilo jasno da mu se vratila glad za igrom i pobedama.

Te prve večeri u Indijani je dosta promašivao, ali je bilo jasno da će biti dobar kao pre.

"To se nije dovodilo u pitanje, malo mu je smetala muskulatura koju je izgradio za bejzbol, ali svi smo znali da je pitanje vremena, on je bio najbolji svih vremena i pre povlačenja, i posle toga"
, priseća se australijski centar Luk Longli.

Deset dana posle povratka je Džordan ubacio Niksima 55 poena u MSG. Te sezone je imao procenat 41%, problem je bio skok šut, izgubio je osećaj, u bejzbolu se puno ne skače.

Čikago je regularnu sezonu završio kao peti na Istoku, eliminisao je Hornetse u prvoj rundi i ispao od Orlanda u polufinalu konferencije.

Ali. većina je znala šta sledi, naredne tri sezone bili su gospodari prstena što je definitivno učinilo Džordana najboljim igračem ikada.

A taj drugi deo počeo je baš na ovaj dan, pre 20 godina.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bard fudbala
Wednesday, 18.03.2015
20:40

veliki MJ,cast svima al MJ je ubedljivo najbolji kosarkas svih vremena pa nek kaze ko sta hoce