Duško Vujošević - "Generalni sponzor" KLS!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 17.06.2014.
18:17
Izvor: Sportske.net

Nakon dvadesetog "jubilarnog" saopštenja direktora za takmičenje u KLS KK Partizan i trener Duško Vujošević poprimili su ulogu blanko čeka na koji Dragan Gogić iz kola u kolo upisuje željenu cifru a koja u zbiru za sada premašuje sumu od 3 miliona dinara.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Posle druge utakmice finalne serije plej-ofa Košarkaške Superlige Srbije direktor takmičenja Dragan Gogić oglasio se jubilarni dvadeseti put od početka sezone.

Čovek koji se "proslavio" izricanjem drakonskih kazni u prethodna dva i po meseca "izreklamirao" se u negativnom smislu svojim tumačenjem pravilnika, tačnije dela pravilnika koji se tiče "dres koda" trenera.

Tako je Dragan Gogić od trećeg kola počeo da upozorava trenere kako će skidanje sakoa tokom utakmica biti sankcionisano novčanim kaznama što je od četvrtog kola počeo u praksi da primenjuje.

Duško Vujošević najčešće je kažnjavan zbog pomenutog prekršaja ali i generalno gledano, jer je za dva meseca i deset dana sankcionisan po nekoliko različitih osnova.

Trener Partizana kažnjavan je od 7. aprila suspenzijom na dva meča, novčano zbog tehničkih grešaka, diskvalifikujućih grešaka, komentarisanja suđenja i skidanja sakoa.

Verovatno do sada niste vodili računa koliko je strateg crno-belih kažnjen a pretpostavljamo da ni sam ne zna "koliki je ceh napravio", pa smo u tu svrhu prelistali dosadašnja saopštenja i došli do sledećih podataka.

U prethodna dva meseca i deset dana Dušku Vujoševiću izrečeno je ukupno 22 novčane kazne, opomena i suspenzija sa dve utakmice. Kada se saberu sve do sada izrečene kazne na račun Duška Vujoševića, dolazi se do frapantnog podatka da bi trener Partizana NIS trebalo da plati sumu od 1.414.500 dinara što je blizu 12.500 hiljada evra!

Samo zbog skidanja sakoa Vujošević je kažnjen u iznosu od 172.500 dinara a najviše su ga koštale kritike sudija posle prvog meča ligaškog dela u Kragujevcu (115.000), prve utakmice finala plej-ofa (230.000) i druge utakmice finala plej-ofa (230.000).

Ako pomenutoj sumi od skoro milion i po dinara dodamo još kazne izrečene na račun KK Partizan u iznosu od 1.114.500 dinara, ali i kazne na račun igrača šampiona Srbije, dolazi se do cifre od skoro 4.000.000 dinara!

Partizan je tako ubedljivo najviše kažnjavani klub u ligi, premda je ponekad bilo jasno da aršini za kažnjavanje i nisu isti za sve učesnike lige o čemu svedoči i poslednje odluke direktora lige.

Šampion Srbije kažnjen je sa dve utakmice igranja pred praznim tribinama za sličnu vrstu prestupa zbog kojeg je Crvena zvezda Telekom u završnici ligaškog dela odigrala jedan meč bez podrške navijača.

Uz to, nije izvesno ni da li će izrečene kazne KLS moći da naplati jer u Humskoj planiraju da sve izrečene odluke direktora takmičenja obore na redovnom sudu uz obrazloženje da je njegovo imenovanje izvršeno na neregularan način.

Ostaje posle svega da se vidi kako će se sezona završiti i da li će neko iz Košarkaškog Saveza Srbije konačno pokrenuti inicijativu da se takmičenje u domaćoj ligi vrati pod okrilje Saveza i da se nakon toga isto dovede u red.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke