Durantulin teror, šta sve Dankan može za 70 stotinki?!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 01.01.2015.
09:48
Izvor: Sportske.net

Novogodišnje veče u NBA obeležili Durant i Dankan. Lider Oklahome dobio revolveraški obračun sa Sansima, dok je u Teksasu Tim Dankan spasao šampiona poraza na neverovatan način!

Beta/AP Photo/Sue Ogrocki
Beta/AP Photo/Sue Ogrocki

Povezane vesti

Lud meč u Oklahomi, pravi revolveraški obračun kakav i priliči Srednjem Zapadu. Na kraju slavio je domaćin nakon produžetka.

Kevin Durant je ubacio 44 poena, imao 10 skokova i 7 asistencija. U drugom poluvremenu je ostao sam, Vestbuk je isključen posle sukoba sa Aleksom Lenom, dobio je dve tehničke, došlo je i do rasprave sa klupom Feniksa pa je isključen.

Ali, na kraju, svi su gledali u Duranta koji je nosio tim na leđima, šutirao 13 od 23, ubacio šest trojki, realizovao svih 12 slobodnih bacanja.

Sansi su imali šansu ali je Markif Moris promašio poslednji šut. Bledso je ubacio 29 za Feniks, Moris 25, Dragić dodao 21 poen. Inače, bilo je mnogo tenzija, sedam tehničkih grešaka, mirisalo je na tuču u finišu prvog dela...



Lebron je propustio i drugi meč,  pridružio mu se i Kevin Lov, oslabljeni Kavsi su bili lak plen za Milvoki. Sjajno je igrao Brendon Najt, ubacio je 26 poena, Milvoki je jednu pobedu iznad 50%. Inače, za Klivlend ovo je četvrti poraz u pet mečeva i stvari ne izgledaju dobro, u trećoj četvrtini ubacili su samo sedam poena.

U premijernom meču večeri nije bilo iznenađenja Klipersi su zaustavili Nikse na 78 poena, naneli im deveti poraz u nizu. Od početka je bilo jasno da će Njujork teško parirati, mada su imali priključak. Odličan kod šampiona Pacifika Džej-Džej Redik sa 20 poena, 4 trojke, Grifin je ubacio 13, uz 11 skokova. Klipersi su uhvatili više lopti, imali bolji procenat šuta, jednostavno, razlika u kvalitetu je bila vidljiva u svakom trenutku.

Hjuston je na krilima 36 poena, 7 skokova i 6 asistencija vodećeg strelca lige Hardena slavio protiv Šarlota, Si Džej Majls je bio tvorac preokreta u Indijanapolisu. Pejsersi su sa -10 stigli do pobede protiv Majamija, Majls je ubacio 25 poena.

Seriju poraza prekinuo je Boston, salavili su protiv Sakramenta, uz odličnu partiju Džareda Selindžera. Ubacio je 20 poena, imao 11 skokova, a Kingsima ništa nije išlo na ruku. Kazins zaustavljen 11 poena, uz očajan procenat, još gori je bio Rudi Gej, njih dvojica su kombinovano imali 9 od 36, a kompletan tim samo 37% šuta.

San Antonio se namučio protiv mladih Pelikansa, na kraju je Manu Đinobili sa 6 od ukupno 26 poena doneo pobedu šampionu. Dejvis je ubacio 21 poen, imao 12 skokova. Videli smo inače dramu u poslednjoj sekundi regularnog dela, Nju Orleans je bio pred pobedom, do kraja je bilo 0.7 sekundi, kada je Dankan odbojkom posle pasa Diaoa doneo produžetak. On je pipnuo loptu preko Omera Ašika i dao neverovatan koš. Posle je Manu završio posao, pa su Sparsi izbegli peti poraz u nizu u produžetku kod kuće. Sva prethodna četiri doživeli su u decembru.



Rezultati:

Boston - Sakramento 106:84
Indijana - Majami 106:95
Klipersi - Njujork 99:87
Klivlend - Milvoki 80:96
San Antonio - Nju Orleans 95:93 pr.
Hjuston - Šarlot 102:83
Oklahoma - Feniks 137:134

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sergio Kun Aguero
Thursday, 01.01.2015
12:56

Ako malo bolje pogledate,uopste nije Dankan ni pipnuo loptu nego Asik dao autokos,covek je toliko placen u NBA stvarno ne znam zbog cega,jer je prosecan centar.nDa je bila kontra situacija da je trebalo da da Asik kos ne bi ga dao iz 1000 puta sigurno. :D