Dupli program za ''Delije'' - Zvezda kreće po šampionski prsten! (21:00h)

Autor: Darko Mitrović
subota 25.04.2015.
13:41
Izvor: Sportske.net

Odmah po završetku večerašnjeg fudbalskog ''večitog derbija'', brojni navijači Crvene zvezde uputiće se ka hali ''Pionir'', gde košarkaši crveno-belih igraju prvi meč finalne serije plej-ofa protiv Cedevite.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Pobede nad Partizanom su arhivirane, plasman u Evroligu osiguran, ali u Crvenoj zvezdi nemaju nameru da stanu. Naprotiv, imaju ogroman motiv da do kraja upotpune jednu od najuspešnijih sezona u svojoj istoriji.

Naredni korak ka tom cilju je osvajanje šampionskog prstena u ABA ligi.

Finalna serija počinje večeras od 21 čas, Zvezdin rival je zagrebačka Cedevita i bez obzira na nesumnjivi kvalitet rivala, zaista su retki oni koji veruju da bi ekipa Jasmina Repeše mogla da zaustavi beogradske crveno-bele u pohodu na šampionski prsten.

Jer, Zvezda je dominirala od početka sezone u ABA ligi, dominaciju je potvrdla u polufinalu sa Partizanom i ukoliko Marjanović, Kalinić, Vilijams, Blažič i ostali nastave u istom ritmu, ekipa Dejana Radonjića će stići i do drugog trofeja u aktuelnoj sezoni.

U ligaškom delu sezone, Zvezda je oba puta savladala Zagrepčane. Prvi put je bilo prilično neizvesno, Beograđani su slavili sa poenom razlike (88-87), dok u drugom delu sezone, u ''Pioniru'', nije bilo neizvesnosti - 78:63 za Crvenu zvezdu.

To je, ipak, bilo vreme kada je Zvezda više energije trošila u mečevima u Evroligi, sada su crveno-beli maksimalno koncentrisani na ABA ligu i apsolutni su favoriti u duelima sa Cedevitom.

To priznaju i u Zagrebu, poručuju da će se potruditi da budu što jači ''sparing partner'' Zvezdi, a njihov dodatni ''minus'' je i činjenica da su protiv Budućnosti u polufinalu igrali svih pet mečeva i sigurno su više fizički istrošeni nego beogradski crveno-beli.

Naravno, i Zvezdini igrači igraju veoma napornu sezonu, nisu ni oni najsvežiji, ali ono što je njihov dodatni kvalitet, jeste činjenica da i kada nekog od njih stigne umor, uvek zablista neko drugi, povuče ceo tim, izraste u junaka. Nekad je to Marjanović, nekad Blažič, nekad Vilijams, pa Kalinić, Dženkins, kapiten Mitrović...

Čekamo 21 sat, da vidimo ko će večeras izbiti u prvi plan...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Doctor!
Saturday, 25.04.2015
15:16

Kako je dobro biti lud za tobom Zvezdo!

avatar
Tasko Nacic
Saturday, 25.04.2015
15:02

A zasto za delije? Ajde za fudbal razumem ali kakve veze ima czT sa delijama?? Objavite mi komentar pobogu!

avatar
Samo CZV
Saturday, 25.04.2015
14:25

Dupli program i dupla pobeda.Ocekujem pobedu u derbiju 2-0 ili 3-0.nSto se tice kosarke ocekujem 20 razlike veceras protiv Cedevita jer smo ubedljivo najaci klub u regionu.Sve u svemu Zvezdin dan.Napred Zvezdo!