Duletu se ne dopada Džikićeva koncepcija, progovorio i o mogućem hapšenju!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 05.06.2016.
10:28
Izvor: Sportske.net, ALO.RS

Trofejni trener Partizana Duško Vujošević iz Francuske prati zbivanja u svom bivšem klubu, ali prizjaje da je ostao u kontaktu još samo sa jednim čovekom iz Humske...

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Sve je isto, samo Duleta u Partizanu nema?

Uprkos mišljenjima mnogih da je upravo Duško Vujošević bio generator prevelikih tenzija na relaciji Partizan-Zvezda, ovih dana smo svedoci da takvih tenzija i dalje ima, iako je trofejni stručnjak mesecima daleko od Beograda.

Ponovo gledamo sukobe navijača, prepucavanja saopštenjima, ali i nastavak Zvezdine novouspostavljene dominacije u srpskoj košarci posle 13 godina vladavine crno-belih.

Crveno-beli su prvi meč finalne serije dobili više nego ubedljivo, sa 31 poenom razlike, a Vujošević u intervjuu za ''Alo'' ne krije da mu se ne dopada koncepcija ekipe koju sada vodi Aleksandar Džikić, njegov nekadašnji pomoćnik.

''Svako ima svoj ukus, a po mom nije ova koncepcija Partizanove selekcije. U njoj dominantno mesto imaju strani igrači, pored iskusnih, a ta strategija nije po mom ukusu.

S druge strane, rezultatski gledano, Partizan ima ozbiljan tim za naše takmičenje i u stanju je da se suprotstavi Zvezdi, koja je favorit u ovim duelima. Partizanova šansa je duga klupa i čvrsta igra, a pored toga i rasterećenost jer nisu favoriti'', izjavio je Vujošević.

Iako je ostavio nemerljiv trag u Partizanu, danas, nepunih godinu dana posle smene sa mesta trenera, još samo jedan čovek iz Humske održava stalni kontakt sa njim.

''Od ljudi iz Partizana čujem se samo sa Mišom Baksuzom, iliti Miroslavom Gajićem (Miša Tumbas). Volim da pričam sa njim i veoma mi je drago kad ga čujem. Partizanu naravno želim sve najlepše, što sam svojim delima pokazivao godinama'', poručio je Vujošević.

Nedavno je aktuelna tema postalo suđenje na kojem je Vujošević trebalo da se pojavi, a na osnovu tužbe KK Crvena zvezda. Sad se spekuliše da bi mogao da bude i priveden zbog toga kada se bude vratio u Beograd.

''U Beograd ću doći kad mi to obaveze u Limožu dozvole, a o mom eventualnom hapšenju stvarno ne znam ko šta priča. Samo znam da je i zatvor za ljude!'', istakao je Dule.

On se, takođe, osvrnuo i na dešavanja u FK Partizan, poručivši Zečeviću i Bjekoviću da ''ne dozvole da budu iskorišćeni od nekoga ko Partizanu ne želi dobro''.

Jedna od tema bilo je i pljuvanje Željka Obradovića od strane huligana u Istanbulu, tokom meča protiv Galatasaraja, što je Vujoševića podsetilo i na neka dešavanja iz Železnika.

''Skandalozan postupak! Samo, dešavalo se to i ranije. Navijači u Železniku su, kada je Vlada Jovanović vodio Partizan, pljuvali celu klupu sa igračima. Čak su punili čašu pljuvačkom i prosipali po crno-belima, a sve to je ostalo bez ikakvih sankcija.

Ovaj slučaj u Turskoj se makar završio na taj način što se igralo bez publike. Ne možemo da imamo moralno pravo za javnu osudu, jer kada se kod nas dese takve stvari, one ni na jedan način ne budu sankcionisane''
, izjavio je Vujošević.

A šta je rekao o životu u Francuskoj, fudbalskom Evropskom prvenstvu, ali i šansama naše reprezentacije da se domogne Rija, opširnije možete da pročitate OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

24 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sad il\' nikad!
Sunday, 05.06.2016
13:28

Glupost , u poslednjoj sezoni kad je Partizan uzeo domacu ligu njemu je osim Bogdana glavni igrac bio upravo stranac-Bertans a tu su jos bili i Lovernj i Westerman .

avatar
BUDIMO ONO STO JESMO
Sunday, 05.06.2016
14:31

Vesterman povredjen gotovo na samom pocetku sezone, Bertans se vratio tek u martu te godine.

avatar
kizito
Sunday, 05.06.2016
12:25

O cemu covek prica.Gde je ta Partizanova duga klupa,koja bi mogla da se poredi sa Zvezdinom.Pa Zvezdina najveca prednost u odnosu na Partizan je upravo klupa.A sta je problem sto se Dzikic oslanja na strance,pa Vujosevic je uvek imao dva vrhunska stranca u ekipi,koji su prodali u najvece evropske klubove a bili su klasa za ove sadasnje ako izuzmemo Dzonsa.

avatar
BUDIMO ONO STO JESMO
Sunday, 05.06.2016
13:05

Slazem se, ni ja ne razumem sta mu je znacilo to za klupu, kao da ne prati...

avatar
partizan igokea zg
Sunday, 05.06.2016
11:09
avatar
Lord of Nottingham
Sunday, 05.06.2016
10:50

A imas li obraza? Ima i Dzikic dobar budzet, ali ni blizu onom koji si ti imao. Pa i sa slabijim budzetom je digao Partizan, i pokazao da je bolji trener a i covjek od tebe..

avatar
Don.Mile
Sunday, 05.06.2016
10:58

takve komentare mozes da ostavljas u svom oboru u dvoristu

avatar
Sin Dragan
Sunday, 05.06.2016
14:13

Nije te bilo 2 dana pa vidim smogao si snage da se pojavis ovde. Veceras je nova utakmica, znaci sledeci put se javljas u cetvrtak?

avatar
dzoni1
Sunday, 05.06.2016
13:52

Vidi vratio se don Mile iz ilegale

avatar
partizan igokea zg
Sunday, 05.06.2016
13:33

A ti ces mu zabraniti da pise takve stvari?

avatar
Lord of Nottingham
Sunday, 05.06.2016
11:52

I vi svi mislite ovo sto sam napisao, samo je problem sto necete da priznate.. Dzikic>Dulo

avatar
BUDIMO ONO STO JESMO
Sunday, 05.06.2016
11:00

On da li ima obraza?! Kakav bre dobar budzet ima Dzikic, o cemu pricas ti?!

avatar
BUDIMO ONO STO JESMO
Sunday, 05.06.2016
10:49

Ma jok, Vujosevic je generator sukoba, nema to nikakve veze sa klubom koji je nastao pre pet godina. Inace, imao je i Dule strance, ali u pravu je za ovo da se previse oslanjamo na njih, a da nasi tu nemaju bitnu ulogu.

avatar
mile stojkovic
Sunday, 05.06.2016
12:31

Partizan mora da se oslanja na strance..jer sve ono najbolje..kad su mladi domaci igraci u pitanju..zavrsi ili u ZVEZDI ili u MEGI...Jednostavno je,ono sto je Partizan godinama radio..sad radi Zvezda..jer je mnogo primamljivije i isplativije igrati u klubu koji igra EL.Svidelo se to nekom ili ne,to je tako..Moje misljenje je da je PARTIZAN UNISTEN trojkom protiv CEDEVITE.

avatar
Sin Dragan
Sunday, 05.06.2016
14:18

Vujosevic je generator sukoba, da tako je. Sto se tice stranaca i domacih igraca, naravno da je pogresna politika koju vodite ali nemoj brinuti za to... Bar sto se tice Vanje Marinkovica :) Spasice se on...