Duletove metode u Limožu - Knjige, filmovi i mnoooogo rada!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 29.01.2016.
19:31
Izvor: Sportske.net

Krilni centar Limoža Matje Vojčehovski prvi je na koži osetio kako izgleda raditi sa Duškom Vujoševićem. Francuz poljskog porekla već je uvideo kako izgleda trening kod Vujoševića, a dobio je i prve domaće zadatke.

twitter.com/limogescsp
twitter.com/limogescsp

Povezane vesti

Legenda košarkaškog kluba Partizan Duško Vujošević počeo je da implementira svoje dobro poznate metode u radu sa košarkašima Limoža o čemu je u petak govorio krilni centar francuskog kluba.

Matje Vojčehovski već je dobio uvid u to kako funkcionišu Duletovi "spartanski treninzi", a dobio je i prve preporuke po pitanju literature i filma.

"Trener mi je dao knjigu 'Memoari cara Adrijana' i preporučio mi da pogledam film '400 udaraca'" otkrio je momak koji među saigračima ima nadimak Vojče.

Kako bi ispratio ritam rada Duška Vujoševića krilni centar Limoža dnevno 'dospava' dva i po sata kako bi napunio baterije između dva naporna treninga.

"Na dnevnu dremku potrošim po dva i po sata i nikako ne preskačem obroke. Ujutru pre treninga svraćam u pekaru i kupujem jedan čokoladni hleb kako bih mogao da izdržim čitav trening" konstatuje uz osmeh mlađani košarkaš.

Da Duško Vujošević uveliko uvodi svoje metode rada u Limožu svedoči i priznanje Matjea Vojčehovskog koji je zadržan na individualnom radu.

"Želi da me natera da radim. Čim je došao poručio mi je da će za mene izdvajati posebno vreme. Počeli smo da radimo na govoru tela i finesama u pokretu. Tako nešto nisam do sada iskusio" priznaje Vojčehovski.

Francuski košarkaš je praktično počeo da radi ono što su košarkaši Partizana morali da rade godinama unazad. Sigurno se sećate filma koji je snimio "Kanal +" a koji najbolje objašnjava kako izgleda raditi sa Vujoševićem.

"U četvrtak mi je dao deset minuta da vežem deset trojki. Nisam uspeo, ali sam dobio 'valjd-kard' za novu priliku. Kada sam konačno uspeo dobio sam prekor. Zamerio mi je što sam se zaustavio kada sam ispunio cilj" u dahu objašnjava Vojčehovski.

Krilni centar Limoža potvrdio je da Duško Vujošević deluje kao neko sa kim je teško raditi, ali je na osnovu dosadašnjeg iskustva priznao da je to samo spoljna slika.

"Čini se da je hladan i da mu nije stalo do igrača ali nije tako. Radi se o treneru svetske klase i srećan sam što sam dobio priliku da radim sa njim" za kraj je rekao Matje Vojčehovski.

Limož je od dolaska Duška Vujoševića dva puta uspeo da savlada Valensiju što je najbolji mogući dokaz da uspesi koje je trofejni stručnjak godinama pravio sa Partizanom nisu bili slučajni kako to neki žele da predstave.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dropkick Murphys
Saturday, 30.01.2016
00:21

Nece mu dugo trebati da pocne da davi,psuje majke i sl........Samo da nauci da nabada engleski bar malo.

avatar
Vekson
Friday, 29.01.2016
21:48

Mi zaista imamo vrhunske stručnjake i dokazane i trebali bi stvarno biti ponosni na Duleta, Karija, Dudu, Žoca, Ivanovića i ove u naletu, poput Đorđevića, Obradovića, Milojevića i ostalih... Stvarno smo zemlja košarke, a mi pravimo neke fudbalske centre i kuće.. to je kao da Iran pored svog naftnog potencijala sve to napusti i okrene se poljoprivredi. Srpska posla.

avatar
noname
Friday, 29.01.2016
21:03

Zadnja recenica vredi k'o ceo tekst!

avatar
Gertrud
Friday, 29.01.2016
20:59

Koliko je zapravo moćan. :)

avatar
Dropkick Murphys
Saturday, 30.01.2016
00:19

I engleski mu je mocan takodje....

avatar
Plasticni Ja
Friday, 29.01.2016
20:54

Doktor, ima kosarku u noktu malog prsta!

avatar
REVOLT SPT BuNT
Friday, 29.01.2016
20:36

Da mu nije stalo do igraca:-) Samo je kod nas ovo nenormalno, covek bi svugde mogao da ima prodju da zna engleski, ovako je to barijera...

avatar
Friday, 29.01.2016
20:35

Najbolji evropski trener, naš Duško Vujošević, naš general, voljom političara proteran u legiji stranaca!