Dule, sad možeš da skidaš sako!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 01.04.2015.
10:17
Izvor: Sportske.net

Posle sezone u kojoj je treneru Partizana Dušku Vujoševiću na ime kršenja propisa o dres kodu izrečena kazna u iznosu od 1.5 miliona dinara novi direktor lige shvatio je da se radilo o nerazumnom postupanju u "slučaju sako".

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Kao i mnogo puta u Srbiji je potrebno vreme da bi se pojedine stvari iz prošlosti koje su u startu bile loše promenile. Naknadna pametu u Srba jedna je od jačih strana ali dok do nje dođe kola se uglavnom lome na nekome to ne zaslužuje.

Tako smo u prethodnoj sezoni Košarkaške Superlige Srbije došli u poziciju da se čovek koji je obavljao funkciju direktora lige drži tumačenja propisa koje mu je bilo po volji usled čega je ispaštao svaki trener (čitaj Duško Vujošević) koji je tokom utakmice skidao sako.

Uoči početka nove sezone za direktora lige postavljen je Leon Deleon koji je u izjavi za dnevni list "Sport" konačno konstatovao da "skidanje sakoa nije greh" i da će pravilnik biti tumačen nešto drugačije nego lani.

"Da se ne bi bavili takvim stvarima, ili ih sveli na odgovarajuću, razumnu meru, u tekućoj superligaškoj sezoni, od trenera se očekuje da bude pristojno obučen, zapravo sako pre meča i na pres konferenciji" objašnjava Deleon.

Direktor lige dodao je da je njegov prethodnik iskoristio to što je propise moguće tumačiti na više načina ali dileme oko toga da li će u tekućoj sezoni treneri biti kažnjavani zbog skidanja sakoa više neće biti.

"Tokom utakmice, u zavisnosti od temperature i stanja rashladnih uređaja u dvorani, neće postojati zabrana da se sako skine. Mislim da je to razumno i elastično tumačenje propisa" konstatovao je Deleon.

Podsećamo da je trener KK Partizan NIS Duško Vujošević u završnici prethodne sezone na ime skidanja sakoa kažnjen sa gotovo 1.5 miliona dinara a direktor lige nije se urazumio čak ni nakon što je u hali "Pionir" napravljen manji protest povodom nerazumnog tumačenja pravilnika.



Dodajmo još i to da je po pitanju nošenja helanki novi direktor lige znatno korektniji pošto on igrače neće kažnjavati zbog toga što se koriste tom vrstom sportske opreme sve dok je ona uparena sa bojom dresova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke