Dule bez najboljih, Nurkić "odjavio" reprezentaciju

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 28.06.2017.
18:02
Izvor: Sportske.net

Momak oko kojeg bi Duško Vujošević trebalo da gradi igru reprezentacije Bosne i Hercegovine putem "Fejsbuka" je saopštio da neće igrati za svoj nacionalni tim.

Epa/Maja Suslin
Epa/Maja Suslin

Povezane vesti

Centar Portland Tejl Blejzersa Jusuf Nurkić (22) neće se odazvati pozivu Duška Vujoševića koji je oko mladog košarkaša želeo da gradi igru reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Momak rođen u Tuzli napisao je na "Fejsbuku" da zbog oporavka od povrede neće biti u stanju da se pojavi na pripremama, kao i da neće igrati u pretkvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini.

"Zbog procesa rehabilitacije nakon povrede u protekloj NBA sezoni ove godine, nažalost, neću moći nastupiti u pretkvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Procena je lekarskog tima mog kluba da je povreda u takvom stanju da zahteva oprezan pristup i poseban program rada, kako bih spreman dočekao novu sezonu za nekoliko meseci", napisao je Nurkić.

Jusuf Nurkić je uz Mirzu Teletovića najveća zvezda reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali baš kao i košarkaš Milvokija neće biti deo nacionalne selekcije ovoga leta.

"Dres BiH uvek sam nosio sa velikim zadovoljstvom i verujem da će ga nositi još dugi niz godina. Nažalost, ovaj put sprečila me je povreda. Reprezentaciji želim sve najbolje u predstojećim utakmicama", napisao je Nurkić.

Direktor reprezentacije Bosne i Hercegovine Siniša Kovačević oglasio se ovim povodom u listu "Oslobođenje" i istakao da se Nurkić nikome nije javljao i da je ono što radi smešno.

Umesto Jusufa Nurkića poziv je dobio Ismet Sejfić koji nastupa za PVSK iz Pečuja i u prethodnoj sezoni prosečno je beležio 16,9 poena i 8 skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke