Dudin Efes srušio 'Kuću', Makabi 'produžio nadu'

Autor: Lazar Mitrović
četvrtak 10.12.2015.
22:07
Izvor: Sportske.net

Odigrana su dva meča Evrolige, iz grupa B i D.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

U derbi meču grupe B, koplja su ukrstili Anadolu Efes i Laboral Kuća, timovi koji su već čekirali učešće u Top 16 fazi. Uspešniji su bili domaći košarkaši, slavili rezultatom 95-87 i preoteli Baskima drugo mesto na tabeli uoči poslednjeg kola.

Prvo poluvreme proteklo je u znaku gostujućeg tima, a prednost je dostizala i do 11 poena razlike. Ipak, u trećoj četvrtini, košarkaši Efesa su dodali gas, i do kraja meča je usledila 'rezultatska klackalica'. Turski tim je prelomio rezultat u poslednjoj četvrtini, a  svoju najveću prednost stekao 2 minuta pre kraja meča, kada su došli do +6. Kasnije je ona rasla do konačnih 8 poena razlike.

'Motor' domaće ekipe bio je, bivši košarkaš kluba iz Baskije, Tomas Ertel koji je postigao 25 poena i imao 9 asistencija. Pored francuskog pleja, u ekipi koju predvodi naš Duda Ivković, dobru partiju su pružili Dario Šarić koji je dodao 12 poena, Aleks Tajus je postigao 9, a Derik Braun je uz 7 poena sakupio i 8 skokova.

U timu Velimira Perasovića bilo je dosta raspoloženih pojedinaca, prednjačio je Darius Adams sa 20 poena, Jaka Blažič je postigao 15, Majk Džejms je dodao 14, a Janis Burusis 12 poena.


Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo


Najneprijatnije ovosezonsko izenenađenje, Makabi iz Tel Aviva je pobedio ekipu Brose Basketa, i tako prodžio nadu o plasmanu u Top 16.

'Ponos Izraela' je na svom terenu bes iskalio na 'nezainteresovanom' timu Brose Basketa, i na kraju slavio rezultatom 85-65.

Izraelski tim je već na samom početka meča dao do znanja da ide na sve ili ništa. Prednost koju su stekli, 'ljubomorno' su čuvali do samog kraja, a razlika je samo rasla, i do preko 20 poena razlike.

U ekipi Žana Tabaka, najbolji pojedinac na meču bio je Silvan Landesberg sa 19 poena. Pratio ga je Tejlor Ročesti sa 16, dok su Devin Smit sa 12 poena i po 5 skoakova i asistencija i Tvevor Mbakve sa 11 poena i 9 skokova izneli najveći teret u trećoj pobedi izraelskog šampiona.

Tim Andree Trinkijerija se izgleda zasitio velikim uspehom, tj. plasmanom u Top 16, i u ovaj meč je ušao vrlo opušteno. Jeiddocifrenii  bili su Danijel Tajs (13 pts) i Darijus Miler (11 pts).

Sve oči višestrukog šampiona Evrope biće uprte u Moskvu, gde će CSKA sutra igra protiv Darušafake. Makabi će da preživi samo u slučaju pobede 'Armije' iu tom slučaju moraće da dobije turski sasatv sa više od 11 razlike u Istanbulu u poslednjem kolu ukoliko želi u top 16.


Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke