Duda nadmudrio Željka - Kup je Efesov!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 22.02.2015.
18:13
Izvor: Sportske.net

I Turska je večeras dobila svog pobednika nacionalnog Kupa! To je ekipa Efesa, našeg Dušana Ivkovića, koja je u finalu savladala Obradovićev Fenerbahče.

Twitter, Anadolu Efes SK
Twitter, Anadolu Efes SK

Povezane vesti

U finalu završnog turnira nacionalnog Kupa Turske, Efes Anadolu je savladao Fenerbahče Ulker rezultatom 70-60 i tako osvojio prvi trrofej u tekućoj sezoni.

Prvih deset minuta protekli su u izjednačenoj igri, bio je 15-15 posle prve deonice, da bi u drugoj Ivkovićev tim uspeo da stekne blagu prednost i najavi konačan trijumf.

Na poluvremenu je bilo ''plus 5'' za ekipu Efesa (37-32), tu prednost je Efes znalački čuvao u najvećem delu drugog poluvremena, da bi u finišu ekipa Dušana Ivkovića stigla i do još ubedljivijeg trijumfa.

krstic bjelica

Foto: fenerbahce.org

U pobedničkoj ekipi blistao je hrvatski reprezentativac Dario Šarić sa 17 poena, ali i naš Nenad Krstić, koji je upisao 13. Uz njih dvojicu, najzaslužniji za trijumf u Kupu bio je i Ertel sa 12 postignutih poena.

Bez povređenog Bogdana Bogdanovića, ekipu Fenerbahčea je večeras predvodio Jan Veseli sa 13 poena, Riki Hikman je upisao 12, a naš Nemanja Bjelica 10 poena.

Podbacili su Zisis sa četiri i Gaudlok sa samo tri postignuta poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke