Drama u Valjevu, Metalac do pobede u poslednjoj sekundi!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 09.02.2015.
22:19
Izvor: Sportske.net

Ekipa valjevskog Metalca upisala je večeras desetu, jubilarnu pobedu u ABA ligi, i to košem u poslednjoj sekundi utakmice sa MZT-om. Nemanja Protić izrastao u junaka meča, iako je fenomenalnu partiju prikazao i centar gostiju Predrag Samardžiski.

BETAPHOTO/IGOR KUPLJENIK/EV
BETAPHOTO/IGOR KUPLJENIK/EV

Povezane vesti

Utakmicom između Metalca i MZT-a iz Skoplja kompletirano je 21. kolo ABA lige.

Iako su nastupili bez odličnog Majstorovića, Valjevci su pred oko 1.200 svojih navijača na kraju slavili sa 69-67, posle dosta uzbuđenja, preokreta i neizvesnosti.

Domaći tim je prvu četvrtinu odigrao za nijansu bolje, poveo je sa 20-16 posle 10 minuta igre, ali je druga deonica u potpunosti pripala Skopljancima, koji su napravili preokret i na poluvreme otišli sa šest poena viška na svom kontu - 37:31.

Drugo poluvreme počelo je serijom ekipe Metalca od 5-0, kojom su ponovo uhvatili priključak, da bi nešto kasnije vratili rezultatsku prednost.

Ipak, gosti su bukvalno do samog kraja ''disali za vratom'' Valjevcima, a kada je Uroš Lučić pogodio trojku za 67-67, na deset sekundi pre kraja, ''mirisalo'' je na produžetke.

Ali, tajm-aut Vladimira Đokića je imao efekta, plejmejker Nemanja Protić je preuzeo odgovornost i posle odličnog solo-prodora, postigao je odlučujući pogodak, u poslednjoj sekundi, za konačnih 69-67.

Protić je bio i najefikasniji u svom timu sa 21 poenom, a pratio ga je Jevtović sa 10.

Na drugoj strani, MZT-u nije pomogla ni fenomenalna partija Predraga Samardžiskog, koji je upisao 20 poena i 20 skokova! Uz njega, odličan je bio i Stefan Sinovec sa 17 postignutih poena.

Na kraju, pogledajte i kompletnu tabelu ABA lige posle 21. kola

Screenshot: abaliga.com


tabela

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke