Drama u ''Pioniru'', Džikić debitovao pobedom!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 10.01.2016.
20:51
Izvor: Sportske.net

U odličnoj atmosferi, pred oko šest hiljada gledalaca u ''Pioniru'', košarkaši Partizana savladali su Cibonu i tako prekinuli niz od četiri uzastopna poraza u ABA ligi.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Aleksandar Džikić debitovao je veoma važnom pobedom na klupi Partizana, nekoliko dana pošto je na tom mestu zamenio dosadašnjeg trenera crno-belih Petra Božića.

Partizan je u 19. kolu ABA lige uspeo da, posle dramatične završnice, savlada zagrebačku Cibonu sa 85-82 i svoje šanse u borbi za opstanak učinio realnijim.

Sam početak meča pripao je gostima, koji su trojkama iskusnih Joksimovića i Rozića poveli sa 6:2. Uzvratio je istom merom kapiten Partizana Vanja Marinković, da bi potom Kevin Džons doveo crno-bele u vođstvo od 7:6.

Borbeni Partizan je uspešno održavao prednost, koja se u sedmom minutu, posle trojke Vilsona i pogotka Murića iznosila sedam poena razlike - 19:12.

Ipak, do kraja su Zagrepčani uhvatili priključak i posle prve četvrtine je na semaforu stajalo 26:23.

Slična slika i u drugih deset minuta, Partizan je konstantno bio u blagoj prednosti i na poluvreme se otišlo vođstvom crno-belih od 48:42.

Kada je Partizan u trećoj deonici stekao dvocifenu prednost i poenima Vrapca poveo sa 69:53, izgledalo je da je pobeda na vidiku, ali onda se sve pretvorilo u pravu dramu, kao nedavno protiv Mege na istom mestu.

Kao da su se uplašili pobede, Partizanovi košarkaši su postajali sve nervozniji i nesigurniji u napadu, što su gosti iz Zagreba osetili i tokom poslednje deonice polako, ali sigurno ''topili'' prednost domaćina.

I ne samo to, na nešto više od minuta do kraja, Zagrepčani su došli i do preokreta i vođstva od 81:80!

Srećom po domaće, Vitkovac je uspeo da poentira, potom je Joksimović napravio peti faul, a Cvetković je oba puta bio precizan sa linije penala za vođstvo Partizana 84-81.

Na 11 sekundi pre kraja, Slavica je pogodio jedno slobodno bacanje, ali je Ante Žižić bio najbolji u skoku posle drugog bacanja i iznudio novi prekršaj, peti za Čedu Vitkovca!

Imala je Cibona sjajnu priliku za izjednačenje, ali je Žižić oba puta bio neprecizan, posle čega Murić hvata loptu, uz iznuđen prekršaj na osam sekundi do kraja!

Ali, drama se nastavila, pošto je Murić pogodio samo jedno slobodo bacanje, za vođstvo crno-belih 85-82.

Usledio je tajm-aut gostiju i poslednji napad Cibone, ali Partizan se nekako odbranio, Siriščević je promašio za tri poena, i crno-beli slave sedmu pobedu ove sezone!

Čedomir Vitkovac sa 15 poena i 12 skokova i Kevin Džons sa 14 poena i 11 skokova bili su najbolji u ekipi Partizana, kod gostiju najefikasniji Marin Rozić sa 20 poena i četiri skoka.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PoparaZarko
Sunday, 10.01.2016
22:57

Dve trecine utakmica koje je Partizan odigrao, igrala se ovakva zavrsnica i uglavnom su gubili. Glave potpuno odsutne poslednjih 5 minuta, ukljucujuci i to da nekoliko puta do sada se gubi velika prednost u poslednjoj cetvrtini. U trenucima kada se cuva prednost i nikako se ne pokusavaju najnepotrebniji(u kosarci sigurno i najneisplativiji) sutevi sa distance vec se ide na prodor i faul koriste se sutevi sa distance. Jednostavno, ekipi treba hladna glava, nadam se da Dzikic moze da unese malo mirnoce medju igrace ili da prosto autoritetom to zabrani jednim grubljim pristupom jer ocigledno da drugacije ne moze. Isuvise cesto se prave iste greske. Tu dozu sportske lukavosti ne moze samo trener da usadi vec treba i igraci da shvate i probaju jer ta se situacija na plus 10 i kusur poena kada su krenuli oni sutevi napamet ponavljala 6-7 puta u poslednja 3 ili 4 minuta.

avatar
REVOLT SPT
Sunday, 10.01.2016
22:06

Cestitke za ovo samo Dzikicu i nikom vise! Dobro, ZASTO ovako do pobede?! Ono je bio cist faul nad mladjim Zizicem i ako smo se vec zalili na onakvo sudjenje u Zadru, ko moze da kaze da je ovo bilo u redu?! Do kraja moramo da zabelezimo jos cetiri pobede pored ove da bismo bili sigurni da cemo i o(p)stati, ali od sada pa do kraja vise nijednom ne smemo ovako!!!

avatar
REVOLT SPT
Sunday, 10.01.2016
23:30

Dobro, Vitkovcu moram da cestitam i donekle jos nekim igracima, ali prosto je neverovatno kako se pojedincima kojih bas i nije malo strah uvuce u kosti i voda udje u usi kad protivnik udje u malo jacu seriju...

avatar
REVOLT SPT
Sunday, 10.01.2016
22:05

pre 7 minutanCestitke za ovo samo Dzikicu i nikom vise! Dobro, ZASTO ovako do pobede?! Ono je bio cist faul nad mladjim Zizicem i ako smo se vec zalili na onakvo sudjenje u Zadru, ko moze da kaze da je ovo bilo u redu?! Do kraja imamo: Olimpiju, Krku, Tajfun, Zadar, Konzum-Ideu, Ideu-Konzum i Voli, i moramo cetiri pobede jos pored ove da bismo bili sigurni da cemo i o(p)stati, ali od sada pa do kraja vise nijednom ne smemo ovako!!!nNije u skladu sa uslovima korišćenja

avatar
Sunday, 10.01.2016
21:58

Grobari su doktori da ni od čega naprave neizvesnu utakmicu, ovaj put je ipak bila pobeda, čestitam!

avatar
Darko Slavik
Sunday, 10.01.2016
21:58

Više sreće nego pameti!

avatar
MilošPB
Sunday, 10.01.2016
22:17

Više sudije, nego sreće i pameti. Ako si gledao, znaćeš o čemu pričam. Nikakav pomak Džikić nije doneo, što će se videti u ostatku sezone.

avatar
Кун
Sunday, 10.01.2016
21:57

Kad je teško tu je Javor. Jel moguće da mora da se krade i protiv ovako jadne Cibone?

avatar
denikv
Sunday, 10.01.2016
22:08

ne talasaj molim te. zasluzena pobeda.

avatar
PARTIZAN_R. SRPSKA_
Sunday, 10.01.2016
22:10

Koliko imas godina? Cuj samo, Kun

avatar
Roči Salamanka
Sunday, 10.01.2016
21:53

Dzile legenda polako pali masinu! Bravo momci,samo hrabro! Napred Partizan!!!

avatar
Marko Mare Lazic
Monday, 11.01.2016
05:48

8 utakmica do kraja, pali masinu, samo nek izvuku zivu glavu ove sezone, posle je druga prica, bravo za Dzikica. :)