Drama u "Morači" - Budućnost odbranila titulu

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 03.05.2017.
22:23
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Budućnosti odbranili su titulu u Crnoj Gori pošto su u nastavku juče prekinute utakmice savladali Mornar i tako stigli do treće pobede u finalnoj seriji.

abaliga.com/Szolnoki Olaj/Bugány János
abaliga.com/Szolnoki Olaj/Bugány János

Povezane vesti

Podgorička Budućnost stigla je do 11. titule prvaka Crne Gore, pošto je večeras dovršila juče započeti posao.

Budućnost VOLI je u petoj utakmici finalne serije plej-ofa savladala Mornar rezultatom 76:73 u više nego dramatičnoj završnici i tako odbranila titulu.


Majstorica je trebalo da bude odigrana u utorak ali je posle deset minuta igre meč prekinut a hala ispražnjena zbog dojave o podmetnutoj bombi.

Domaći su večeras ušli u nastavak sa 10 poena prednosti (24:14) što nije pokolebalo hrabri Mornar koji je na kraju imao svoje šanse da makar odvede utakmicu u produžetak.

Barani su prvo serijom 8:0 uhvatili priključak, a u poslednjem minutu usledio je vrhunac drame. Budućnost je na 24 sekunde pre kraja otišla na +5 (72:67) ali Antibija Voler nije želeo da se preda.

Amerikanac je u poslednjih trideset sekundi pogodio dve trojke, omogućio Borisu Bakiću šut za produžetak, ali bivši košarkaš Partizana nije bio precizan pa je Budućnost upisala pobedu i odbranila titulu.

Nastavak utakmice odigran je pred oko 1.000 ljubitelja košarke, što je tri puta manja poseta u odnosu na jučerašnju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
daka bar
Wednesday, 03.05.2017
22:42

normalno da cemo da izgubimo kad promasimo 15 slobodnih bacanja, 8 u zadnjoj cetvrtini!

avatar
Wednesday, 03.05.2017
22:40

I Partizan je prakticno odbranio titulu u vaterpolu, sad je 28-28 u titulama u odnosu fudbal-vaterpolo, ko ce prvi do tridesete? #Bas me briga za crnogorsku ligu, nismo vise zajedno