Drama u Istanbulu, Srbi se raduju

Autor: Boban Filipović
petak 17.10.2014.
23:00
Izvor: Sportske.net

U veoma uzbudljivom meču prvog kola grupne faze Evrolige Fenerbahče je pred svojom publikom bio bolji od Armanija i slavio naon produžetka rezultatom 77:74.

fenerbahce.org
fenerbahce.org

Povezane vesti

Fener je odlično otvorio utakmicu, nakon prve četvrtine imao plus 11, ali Armani je odigrao fantastičnu drugu deonicu i uspeo da preokrene rezultat u svoju korist i da sa košem prednosti ode na veliki odmor.

U trećem periodu neverovatno malo koševa – četa Željka Obradovića je dobija rezultatom 6:4, pri ulasku u poslednju četvrtinu je nerešeno, kao i nakon regularnih 40 minuta.

Veoma dramatičan finiš, bio je ovo meč na jednu loptu, domaćin se bolje snašao u produžetku, Gaudlok je bio čovek odluke (21 poen), Fenerbahče je dobio rezultatom 77:74.

Srpski reprezentativci su imali su zapažene uloge u trijumfu turskog šampiona. Nemanja Bjelica je ubacio 11 poena i imao 5 skokova, Bogdan Bogdanović je postigao 8 poena uz 4 uhvaćene lopte.

U grupi C, Panatinaikos je nešto ranije na svom parketu dobio Turov sa 84:77.

Papas i Sloter su vodili Zelene do pobede, imali su po 16 poena u pobedničkom taboru, kod gostuju je blistao Mardi Kolins sa 23 poena, devet skokova i pet asistencija. Srbi iz redova poljskog tima su bili solidni: Ivan Žigeranović je imao 10 poena i 3 skoka, Nemanja Jaramaz po 4 poena i skoka i 3 asistencije i Uroš Nikolić 5 skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke