Dobri Srbin, Hrvat režirao iznenađenje, Crnogorac pogodio za pobedu!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 12.11.2015.
08:54
Izvor: Sportske.net

Balkanci imali odlično veče na NBA parketima. Šampion surov, Oldridž se suočio sa bivšim navijačima, De Andre Džordan sa uvredama!

BETA/AP Photo/Brandon Dill
BETA/AP Photo/Brandon Dill

Povezane vesti

Bilo je tesno kako se i pretpostavljalo, ali su Nagetsi nastavili višegodišnju seriju pobeda nad Baksima u Koloradu.

Galinari je promašio ono za šta se mislilo da će biti odlučujući šut, ali je Kenet Farid bio na pravom mestu i pet sekundi pre kraja doneo trijumf domaćima. Midlton je na drugoj strani, sa sirenom promašio šut za pobedu gostiju koji imaju zaista lošu tradiciju na ovom gostovanju.

Nikola Jokić sada već standardno dobar, 8 poena, 5 skokova, 4 asistencije i 2 ukradene lopte za manje od 15 minuta igre.

Spurs Kings Basketball

San Antonio je dobio u Portlandu, Bobi Marjanović nije igrao, a u centru pažnje je naravno bio LaMarkus Oldridž koji se vratio u grad. Doskorašnji navijači su ga dočekali kombinacijom zvižduka i aplauza, niko nije bio ravnodušan posle njegovih devet sezona u Oregonu.  Ubacio je 23 poena i bio jedan od najzaslužnijih za pobedu gostiju. Inače, Oldridž je drugi najbolji strelac Blejzersa u istoriji, iza Klajda Drekslera. Kod Portlanda Lilard 22 poena, jurili su prednost favorita, ali realno nisu bili ni blizu.

Sakramento se probudio i zaustavio seriju od šest poraka. Divčeva terapija je radila, posle "porodičnog" sastanka tim je zaigrao bolje. Kazins je ubacio 33 poena, Rondo napravio tripl-dabl pa je očajan start, najgori u poslednjih četvrt veka prekinut protiv opasnog Detroita.

Indijana je slavila protiv Bostona uz 26 poena i 10 skokova Pola Džordža, dok je Al Horford brojao takođe do 26 poena u pobedi Atlante nad Pelikansima koji su bili bez svog lidera Entonija Dejvisa.

Warriors Grizzlies Basketball

Voriorsi su ostali perfektni, nisu ovako dobro startovali 55 godina. Noćas je šampion slavio u Memfisu, uz 28 poena Karija. Iako nisu posebno dobro šutirali trojke, ghosti su kontrolisali igru, u poslednjih šest minuta napravili petnaest razlike i održali do kraja.

Zanimljivo Kari je opet pogodio sa zvukom sirene na kraju treće četvrtine iz velike udaljenosti, kao u prošloj sezoni u plej ofu. Memfis je napravio čak 23 greške, previše za ovakvu utakmicu, pa nije ni čudo što su doživeli četvrti poraz u nizu.

Clippers Mavericks Basketball

DeAndre Džordan, nesuđeno pojačanje Dalasa je dočekan uvredama u Teksasu, a jednu vrstu zadovoljenja su domaći navijači dobili nakon pobede Mavsa. Dirk Novicki je ubacio 31 poen, Vesli Metjuz dodao 25, na drugoj strani Džordan neubedljiv, samo 9 poena i 11 skokova. Na tribinama je dominirao transparent, "Jedina gora stvar od DeAndre Džordana su njegova slobodna bacanja"". Izveo ih je 6 promašio 4.

Nets Rockets Basketball

Veliko iznenađenje u Hjustonu, do prve pobede u sezoni stigli su Netsi.

Gosti iz Bruklina su neočekivano odneli pobedu uz sjajnu partiju Bojana Bogdanovića koji je sa klupe ubacio 22 poena. Netsi su ubacili šest poena u nizu u finišu i prelomili meč, to je njihova prva pobeda u Hjustonu od 2006. posle osam poraza u nizu.

Bruklin je naposletku pobedio, Filadelfija nije. Siksersi su izgubili novi meč, računajući i prošlu sezonu 18. u nizu.  Kajl Lovri, lokalni momak je vodio Kanađane protiv tima iz rodnog grada, ubacio je 23 poena, Skola je dodao 21, pa je šampion Atlantika prekinuo seriju od tri poraza.

Kada će je prekinuti Siksersi?

Ko zna, sledeća tri meča su mečevi protiv Oklahome, San Antonija i Dalasa.

U Severnoj Karolini je bilo napeto, Kodi Zeler je polaganjem u poslednjoj sekundi doneo pobedu Hornetsima protiv Niksa. Ruki Porginzis je pogodio trojku, ali je sirena bila brža pa je pobeda ostala domaćima. Batum je ubacio 24 poena za Hornerse, Entoni 29 za Njujork, ali nije realizovao napad na manje četiri sekunde pre kraja.

Lakers Magic Basketball

Nikola Vučević je srušio Lejkerse. Crnogorac koji se vratio posle povrede je ubacio 18 poena, zanimljivo nije bio starter, ali svejedno, pogodio je najvažniji šut na meču sa sirenom i prelomio utakmicu.

Brajant je propustio još jedan meč zbog povrede, kod Orlanda se povredio Oladipo, odličan Šabaz Napijer sa 22 poena.

Rezultati:

Boston - Indijana 91:102
Orlando - Lejkersi 101:99
Šarlot - Njujork 95:93
Filadelfija - Toronto 103:119
Hjuston - Bruklin 98:106
Dalas - Klipers 118:108
Memfis - Golden Stejt 84:100
Atlanta - Nju Orleans 106:98
Denver - Milvoki 103:102
Portland - San Antonio 101:113
Sakramento - Detroit 101:92

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke