Dobre vesti - Bez štrajka u ABA ligi!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 17.02.2016.
14:06
Izvor: Sportske.net

Direktor regionalne košarkaške lige Krešimir Novosel demantovao je informacije vezane za mogući štrajk arbitara.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Pretposlednje i poslednje kolo ligaškog dela regionalnog košarkaškog šampionata biće odigrano po planiranom rasporedu bez obzira što su arbitri najavili mogućnost štrajka.

Jutros smo preneli da su arbitri izrazili nezadovoljstvo zbog neisplaćenih dugovanja koje je prema njima imala kompanija "ABA Sidro" d.o.o. zbog čega je postojala bojazan da će doći do štrajka i odlaganja utakmica.

"Ne želim sada da ulazim u genezu problema. Mogu samo da kažem da će se ABA liga nastaviti prema planiranom rasporedu" rekao je Krešimir Novosel za "Žurnal".

Činjenica je da su klubovi okupljeni oko nove kompanije "ABA j.t.d." preuzeli dugovanja od prethodne kompanije koja je upravljala ligom, ali sudije još uvek nisu dobile obećane zarade.

Procenjuje se da dugovi prema sudijama iznose oko 150.000 evra pa ostaje da vidimo na koji način i kada će oni biti regulisani od strane učesnika regionalnog takmičenja.

U datom momentu je najvažnije da odlaganja utakmica neće biti što znači da nas narednog vikenda očekuju utakmice 25. kola ABA lige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke