Đorđevićev PAO srušen u Pireju!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 25.01.2016.
19:52
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Panatinaikosa doživeli su prvi poraz u grčkom šampionatu od početka sezone, pošto su u najvećem derbiju Grčke izgubili od Olimpijakosa u "Dvorani mira i prijateljstva".

sport24.gr
sport24.gr

Povezane vesti

"Dvorana mira i prijateljstva" u atinskoj luci Pirej večeras je bila poprište najvećeg derbija Grčke. Košarkaši Olimpijakosa ugostili su Panatinaikos i uspeli da mu nanesu prvi poraz od početka sezone.

Olimpijakos je slavio rezultatom 80:66 (27:9, 26:20, 13:25, 14:12) u okviru 15. kola grčke Superlige, nanevši tako prvi poraz ekipi Aleksandra Đorđevića od starta prvenstva.

Silovito su domaći otvorili večerašnji meč, a "Zeleni" su uspeli da isprate ritam gradskog rivala samo u ovodnim minutima utakmice. Prvu dvocifrenu prednost Olimpijakos je imao na 16:6 posle čega PAO nije uspeo da smanji na jednocifrenu razliku sve do treće četvrtine.

Svetla tačka Panatinaikosa u očajnom prvom poluvremenu bio je srpski centar Miroslav Raduljica koji je za 20 minuta postigao 12 poena i ostvario 4 skoka ali nije imao adekvatnu podršku saigrača.

Olimpijakos su tokom prvog dela predvodili Vasilis Spanulis sa 16 i Di Džej Strouberi sa 10 poena, a najbolji pokazatelj koliko je PAO u tim momentima delovao loše pokazuje to što su "Zeleni" prve dve trojke postigli u poslednjem minutu druge deonice.

Najveća prednost Olimpijakosa tokom prvog poluvremena iznosila je 30 poena (!?) pa je malo ko mogao da se nada da će Panatinaikos u nastavku uspeti da se vrati u meč, a "Zeleni" su u tome uspeli.

Nikola Milutinov
Foto: sport24.gr

Nekoliko trojki na startu treće deonice vratile su PAO u meč pa su gosti posle dužeg vremena smanjili prednost Olimpijakosa na manje od 10 poena, ali to nije bilo dovoljno za preokret.

Tri minuta pre kraja treće četvrtine Saša Pavlović je zaradio petu ličnu grešku pa je napustio parket, a tačka na trijumf Olimpijakosa stavljena je sredinom poslednje četvrtine.

Prvo je Saša Đorđević pozvao tajm-aut posle kojeg je Džejms Feldin napravio seriju 5:0 pa su se gosti primakli na 68:59, ali je to bio poslednji trzaj "Zelenih" jer je Danijel Heket sa dve vezane trojke stavio tačku na pobedu Olimpijakosa.

Najefikasniji igrači u pobedničkom sastavu bili su Vasilis Spanulis sa 17 i Danijel Heket sa 16 poena, dok je u redovima Panatinaikosa dominirao Džejms Feldin sa 16 poena, a naš Miroslav Raduljica zadržao se na onih 12 poena iz prvog dela igre.

Dodajmo još i to da je bivši centar Partizana Nikola Milutinov upisao 6 poena i 4 skoka, ali i četiri blokade od čega tri nad Miroslavom Raduljicom.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marko Masic
Monday, 25.01.2016
21:03

Grcki klubovi mnogo zaostaju za spanskim i ruskim ove godine,sto se tice evrolige realno mogu da zaborave na top 8 sa takvom igrom...

avatar
stevanstevan
Monday, 25.01.2016
21:52

Grci dok su igrali kosarku oni su smisljali kako da natrpaju budzet, ne sekiraj se ti za njih, snadju se ti uvek :D