Đorđević: "Zbog ovoga poštujem svoje igrače"

Autor: Beta Beta
utorak 08.09.2015.
17:46
Izvor: Beta

Šef stručnog štaba reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević objasnio je nakon trijumfa nad Islandom da prikazani pristup njegovih izabranika zaslužuje poštovanje jer u meč nisu ušli sa parolom "lako ćemo".

Beta/Markus Schreiber
Beta/Markus Schreiber

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je zadovoljan ozbiljnošću i odnosom svojih igrača u današnjoj utakmici protiv Islanda na Evropskom prvenstvu.

"Moram da čestitam svojim igračima na ozbiljnosti. To je nešto što poštujem kod igrača. Igrali smo ozbiljno, sa mnogo srca i želje za pobedom. Islanđani su odlični, stvarno ih poštujem kako igraju i kako se ponašaju. Ovo je bitna pobeda, idemo na sledećeg protivnika. Mi smo visoka ekipa, ali smo se spustili u stav i stigli ih sve u odbrani. Svi minuti su dobro podeljeni, što je važno za očuvanje energije", rekao je Đorđević novinarima u Berlinu.

Srbija je pobedila Island sa 93:64 i tako zabeležila treću uzastopnu pobedu na šampionatu.

Selektor je kazao da mu je drago kako su uspešno raspoređeni minuti, jer je teško igrati svaki dan. "Orlovi" su danas tek u drugom poluvremenu pokazali kolika je razlika u kvalitetu.

"Utakmica traje 40 minuta. Ne postoji prvo i drugo poluvreme. Oni su pokušavali da pronađu prednost u odnosu na nas, i jednostavno smo na kraju reagovali boljom odbranom, što se i očekuje od ove ekipe. Naš odnos prema igri je takav da nismo govorili 'lako ćemo', nismo spuštali ruke u odbrani", rekao je Đorđević.

Srbiju sutra očekuje duel četvrtog kola u grupi "B" protiv selekcije Turske koja je u prva dva kola ostvarila polovičan učinak.

"Turska je izuzetan protivnik, imaju dobru igru. Odigrali su najviše pripremnih utakmica. Znaju i oni kakva je ovo grupa... Sjajna su ekipa, ali moraju da osete naš fizički pristup igre. Mi se bavimo samo sobom. Analizirali smo svoje greške u prethodnim duelima da bismo znali šta da popravimo i kako još da povećamo samopouzdanje. Mi se bavimo samo sobom i tako ćemo do kraja", rekao je Đorđević.

Selektor Islanda Krejg Pedersen rekao je da je Srbija bila previše kvalitetna za njegovu ekipu.

"Bio sam zadovoljan nakon prvog poluvremenu. Stalno smo pričali da treba da imamo dobru selekciju šuta. Mi nismo tim koji može da igra u reketu, ali sam bio zadovoljan selekcijom šuta. Ipak, Srbija je previše kvalitetna. Njihovi igrači sa klupe su na izuzetno visokom nivou. Ja sam ponosan na naše igrače", rekao je Pedersen.

Najbolji islandski igrač Logi Gunarson pohvalno se izrazio o današnjem rivalu.

"Srbija je druga najbolja ekipa na planeti, odmah posle SAD. Igrali smo dobro u prva dva kola, ali sada je ovo bilo previše za nas. Svaki igrač u Srbiji je sjajan i svako ima svoju zamenu. Izuzetno su strpljivi i izuzetno inteligentni. To je ono što ih čini jednom od najboljih ekipa na planeti. Za nas je sve ovo veliko iskustvo", rekao je Gunarson.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 08.09.2015
18:15

Ono sto je sigurno je da je Djordjevic i ove godine okupio sjajnu ekipu momaka koji disu jedan za drugog i unutar kojih je atmosfera za 10-ku!