Đorđević zadovoljan, raduje ga mnogo stvari

Autor: Pavle Knežević
utorak 05.09.2017.
18:20
Izvor: Sportske.net

Cilj je ispunjen načinom na koji je Britanija pobeđena, selektor Đorđević ima mnogo razloga za zadovoljstvo.

Fiba.com
Fiba.com

Povezane vesti

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević bio je zadovoljan posle pobede nad Britanijom na Evropskom prvenstvu, rekavši da je ispunjen plan.

"Podela minutaže je bila jedna od primarnih stvari o kojima smo razmišljali. Svi su dali doprinos ovoj pobedi, na dobar način, pravi način: kroz energiju, kroz odbranu. Mislim da smo bili koncentrisani, znali smo da se ova ekipa ne predaje nikad. To je ekipa koja ima iskustva i morali smo da budemo jako dobri. Kontrolisali smo skok, moramo da gradimo još bolje napadački i mislim da ćemo kroz takmičenje doći do još više lucidnosti. Mislim da smo dobro pročitali utakmicu", rekao je Đorđević novinarima posle trijumfa.

Srbija je danas pobedila 82:68, a Đorđević je raspodelio minutažu. "Orlovi" su ovako potvrdili plasman u osminu finala, a posle poslednjeg kola će se videti da li će biti prvi, drugi ili treći. Bilo je danas mnogo stvari koje su radovale selektora.

"Imali smo samo sedam izgubljenih lopti, što je dobro, pozitivno iznenađenje za mene. Spustili smo ih na 69 poena, a do sada su davali 84. Zadovoljan sam, imali smo snagu. Konačno smo došli i do protoka lopte, saradnje, video sam ekstra pas i želju da se igra jedan za drugog. Nije bilo lako ni posle sinoć, gde je potrošeno mnogo energije, i fizičke i emotivne. Prilično sam zadovoljan tim segmentom", rekao je selektor.

On nije hteo da odgovori na pitanje ko je od "rezervista" ispunio očekivanja, a ko ne, rekavši da on voli "javno da pohvali i tajno da kritikuje".

"Svi su dali doprinos i polako ulaze u fokus šta je takmičenje i šta je uloga svakog od njih, da ne moraju da se opterećuju nekim stvarima, pogotovo napadačkim, već da doprinesu timskoj igri i rezultatu i celom ovom putu na dalje. Čekamo rasplet prekosutra. Mi moramo da se koncentrišemo da pobedimo Belgiju, ako izgubimo, možemo da budemo treći. Sve opcije su otvorene, ozbiljnost je tu. Imamo rutinu kojom idemo dalje", rekao je Đorđević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Seva7
Tuesday, 05.09.2017
18:42

Izbacite kostur na koga idemo u cetvrtfinalu ako budemo drugi a na koga ako smo prvi,posto za polufinale je sad jasno(kao prvi ne mozemo do finala sa spancima a kao drugi do polufinala)

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 05.09.2017
18:57

Ako budemo prvi, u 1/4 idemo na pobednika meca u kom ce se sastati A2(Slovenija, Francuska) B3(trenutno tu ce biti Italija, ili Nemacka), a ako budemo drugi, u 1/4 idemo na pobednika duela A1(Francuska, Slovenija) B4(Gruzija, IZrael, Ukrajna).

avatar
Bageri
Wednesday, 06.09.2017
15:57

Eto sad je jasno posle Slovenija-Francuska 95:78 i Nemacka-Litvanija 72:89 da je A1 Slovenija i A2 Finska (ako pobedi Island) ili Francuska (ako Finska izgubi od Islanda). U B grupi, B3 je pobednik Italija - Gruzija, a B4 porazeni iz tog meca (ili eventualno Ukrajina, ako pobede Gruzija i Ukrajina).

avatar
magister
Wednesday, 06.09.2017
11:56

Javlja mi se: 1/8 na Crnu Goru, a 1/4 na Francusku, 1/2 na Hrvatsku i u finalu sa Španijom... Bul.kr.Aleksandra (ispred skupštine): 18. 9. 2017.

avatar
Bageri
Wednesday, 06.09.2017
10:15

Poredak u grupi A ce biti (ocekujemo da Finska pobedi Islanda): Slovenija-Finska-Francuska(Ako Slovenija pobedi Francusku ili francuzi dobiju poen razlike), Slovenija-Francuska-Finska(Ako francuzi dobiju 2 poena razlike), Francuska-Slovenija-Finska(Ako francuzi dobiju 3-4 poena razlike), Francuska-Finska-Slovenija(Ako francuzi dobiju 5 i vise poena razlike). U grupi B izrael je porazom od gruzije izgubio sve sanse da bude B4. B4 ce biti Italija(ako izgubi od Gruzije), Gruzija(ako izgubi od Italije, a Izrel dobije Ukrajinu) ili Ukrajina(ako dobije Izrael, a Gruzija izgubi). B2 ce biti Nemacka(ako izgubi od Litvanije), Litvanija(ako izgubi od Nemacke, a i Gruzija izgubi od Italije), Gruzija(ako dobiju Italijane, a Litvanija izgubi od nemaca).

avatar
Seva7
Tuesday, 05.09.2017
19:36

Znaci ako budemo drugi idemo u cetvrtfinalu na sloveniju najvjerovatnije