Đorđević upozorava: "Utakmica protiv Britanije stavlja pečat"

Autor: Pavle Knežević
utorak 05.09.2017.
10:50
Izvor: Sportske.net

Selektor Srbije od svojih igrača traži profesionalizam i ozbiljnost u pristupu, a najavio je i da će pružiti priliku onima koji su do sada manje igrali.

Epa/Rainer Jensen
Epa/Rainer Jensen

Povezane vesti

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da današnja utakmica protiv Britanije na Evropskom prvenstvu "stavlja pečat" na takmičenje u grupi, kao i da tim nema izbora osim da u nju uđe isto kao i u meč sa Turskom.

Srbija je u ponedeljak uveče pobedila domaćina Tursku 80:74 i tako došla do skora od 2:1 u grupi. Danas poopdne igra sa Britanijom, koja ima skor 0:3 i važi za autsajdera. Na papiru.

"Prva stvar koju sam rekao igračima posle čestitki i sitnih analiza jeste da je ova utakmica ta koja stavlja pečat na ovu grupu u smislu ozbiljnosti, zrelosti, profesionalizma. Samo na taj način možemo da uđemo u nju, na isti način kao protiv Turske", rekao je Đorđević pred duel sa Britancima.

Meč se igra jako brzo posle sinoćne, počinje u 16, a ona protiv Turske se završila nekih 18 sati pre toga.

"Treba da se spremimo, da isključimo telefone, društvene mreže i čuda. Nemamo mnogo vremena da se oporavimo da se spremimo za utkamicu. Oni nemaju šta da izgube, oni igraju jednu košarku takva kakva je. Biće (danas) vremena i mesta za druge igrače koji su manje igrali na ovakvom prvenstvu", rekao je Đorđević.

Srbija je protiv Turske igrala pred punom halom i bučnom publikom. Bučnom, ali vrlo sportskom, bez tenzija i incidenata.

"Ovo je fenomenalna hala. Mislim da su svi uživali kad je ovako puna, i mi isto. To sam i rekao igračima - uživajte u ambijentu, pamtićete ga celog života. Za ovo se igra, za ovo se živi, ovo su stvari koje će ostavii traga u svima nama i ja samo mogu da budem srećan", rekao je selektor.

Utakmica Srbija-Britanija igra se od 16 sati.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke