Đorđević: "Trofej Beograda u pravom trenutku"

Autor: Beta Beta
petak 15.08.2014.
14:32
Izvor: Beta

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da Trofej Beograda dolazi u pravom trenutku za njegovu ekipu koja se sprema za Svetsko prvenstvu u Španiji.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

U subotu i nedelju će u Beogradskoj areni Srbija, Argentina, Turska i Portoriko igrati na turniru Trofej Beograda.

Prvi protivnik Srbije biće selekcija Argentine.

"Ovaj turnir dolazi u dobrom trenutku za nas da bi videli kako smo do sada radili. Momci imaju izvanredan odnos prema radu. Protivnici su izuzetno jaki i ozbiljni, a meni će biti izuzetna čast da vodim ekipu protiv oplimpijskog šampiona"
, rekao je Đorđević novinarima u Beogradu.

Najveći problem Srbije u dosadašnjem toku priprema je bilo to što nije igrala u kompletnom sastavu zbog povreda. Medju odsutnima su bili lideri ekipe - kapiten Nenad Krstić i plejmejker Miloš Teodosić.

"Teodosić je juče juče prvi put izašao na trener i malo je radio, ali još nije spreman za utakmicu. On će verovatno zaigrati tek u Vršcu. Krstić već neko vreme trenira po svom programu, ali moramo da budemo oprezni s njim", kazao je selektor Srbije.

On je dodao da je povreda Nemanje Nedovića delikatna i da, takodje, zahteva oprez.

Srbija je danas pre podne imala fakultativni trening na koji je došlo devet igrača, dok je za predveče zakazan redovan trening.

Selektor je najavio da će u sledeće dve nedelje do početka šampionata u španiji raditi i na povećanju fizičke spremnosti.

Na novinarko pitanje gde je Srbija najslabija, Đorđević je bez oklevanja odgovorio: "Na klupi".

Miroslav Raduljica i Stefan Marković rekli su da žele da iskoriste Trofej Beograda i da se prikažu u što boljem svetlu i da pokažu šta su radili.

Na Trofeju Beograda sutra se od 18.00 sastaju Turska i Portoriko, dok od 20.30 igraju Srbija i Argentina. U nedelju u istim terminima igraju se utakmice za plasman.

Svetsko prvenstvo u španiji igra se od 30. avgusta do 14. septembra u Španiji.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke