Đorđević: "Stojim iza svoje odluke"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 25.06.2015.
10:37
Izvor: Sportske.net

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević poručio je da ga ne interesuje to što su njegove odluke prilikom skraćivanja spiska nekoga iznenadile jer je razgovarao sa igračima i stoji iza svojih poteza.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Kormilar reprezentacije koja je na prethodnom Svetskom prvenstvu osvojila srebrnu medalju u sredu je izvršio skraćivanje šireg spiska igrača na koje računa za predstojeći Eurobasket.

Sa prvobitnog spiska koji je brojao 24 imena "otpali" su Milan Mačvan, Nikola Jokić, Vasilije Micić, Stefan Birčević, Rade Zagorac i Đorđe Majstorović.

"Nema potrebe da obrazalažem odluku, razgovarao sam sa igračima. To je to, nema ništa da se doda, niti oduzme" počeo je izlaganje Đorđević.

Posebnu pažnju izazvala je činjenica da je Đorđević precrtao imena najkorisnijih igrača domaće i regionalne lige ali selektor tvrdi da stoji iza svoje odluke.

"Stojim iza svoje odluke, ako je nekom iznenađenje neko ime, posle prvog skraćivanja spiska, znam precizno razlog. Ali, nije to za priču u ovom trenutku" zaključio je selektor.

Skraćeni spisak igrača koji će se okupiti 15. jula na početku priprema za Evropsko prvenstvo možete pogledati OVDE!

Podsećamo da će reprezentacija Srbije na Eurobasketu igrati u grupi "B" sa selekcijama Islanda, Turske, Španije, Italije i Nemačke. Utakmice u okviru grupe "B" igraju se u Berlinu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kraljaBAN23
Thursday, 25.06.2015
12:47

Mačvan i Jokić imaju fantastično znanje međutim Mačvan sigurno ima višak kg, a možda i manjak mišićne mase dok Jokiću fali mišićna masa. Moraju da dovedu svoja tela na nivo profesionalnih sportista, pritom Mačvan slabo igra odbranu, a Jokić se usresredio na NBA i mene nije iznenadilo nimalo što ih nema na spisku, iznenadilo me je to koji su igrači ostali ali nadam se da će Đorđević izabrati najbolji mogući tim, a ne pojedince i da će to doneti rezultat.

avatar
Doktor ijopet
Thursday, 25.06.2015
12:31

Ja na ovom forumu pogadjam bolje nego baba Vanga! Pre 2 nedelje sam rekao da Macvan nece igrati za reprezentaciju dok su se mnogi cudili. Sale od igraca trazi i gospodstvo na terenu sto doticna persona vise ne poseduje. Macvan je nekada bio ferplej i korektan covek ali je poceo da se druzi sa pogresnim ljudima.

avatar
thekrcun
Thursday, 25.06.2015
17:08

Nisi ti baba vanga, al jesi vestica ili vestac. Pritom si jos i nepismen. Ne razumem tebe i slicne tebi koji je sada kao nesto prave da znaju igrace kao bracu, da se imalo interesujes video bi da je Macvan dao vise u dobrotvorne svrhe nego sto ces ti ikada. Ja bi mogao kao i ti da kazem da je Kalinic nula, isto tako i Mitrovic kao i Jovic Kao i Marjanovic, jer su skakali i igrali dok im se saigrac iz reprezentacije vredja,pritom mislim na to da je Kalinic bio inicijator. Bolji sam covek od toga, i ovome nije mesto ovde. Samo hocu da kazem da bi pricao o nekome, moras malo i da se aktiviras, da pricitas nesto.

avatar
OGLoc
Thursday, 25.06.2015
11:43

Puna podrska Saletu!

avatar
radjanaingolan
Thursday, 25.06.2015
11:22

Sve razumem, ali da je precrtao igracinu Milana Macvana....ne mogu da verujem cooveeecee...

avatar
azor ahai
Thursday, 25.06.2015
11:21

bas sam se iznenadio za nikolu jokica a za macvana nisam iskreno...jer macvan sigurno ne bi ni usao u 12 jer ima boljih verovatno da je zbog toga djordjevic odlucio da ga iskulira...ali za nikolu jokica veliko iznenadjenje sto nije usao u 18 iskreno mada sale zna bolje da se ne lazemo

avatar
Amar Zo
Thursday, 25.06.2015
11:13

Upravo tako , jedan sjajan trener koji ima svoju koncepciju i ne popusta pod pritiskom,takodje nije sklon klubastvu.A sto se tice skracivanja narod mora da svati da ne igraju najboljih 5 vec oni koji se najbolje slazu i razumeju jos ako vlada dobra atmosfera u timu , a vlada, nema potrebe za komentarisanjem!!

avatar
mibo$$$.
Thursday, 25.06.2015
11:03

Verujem da je Macvan premoren moguće da je kroz razgovor sa trenerom otpao,a Jokic ide u NBa kamp,i selektoru je potreban igrac sa cistom glavom..ovi ostali sto su otpali ok...

avatar
Thursday, 25.06.2015
10:50

Mnogi su te osporavali i prošle godine, a krajnji rezultat smo svi videli... Podrška Saletu i momcima!!!

avatar
3x3
Thursday, 25.06.2015
10:42

Verujemo ti, Sale. Dokazao si da mozemo.