Đorđević: Sa velikim optimizmom i pozitivom čekamo početak priprema

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 19.06.2017.
10:58
Izvor: Sportske.net

Đorđević se raduje početku priprema za Evropsko prvenstvo. Obaveza Srbije je da napadne medalju

Epa/Lukas Schulze
Epa/Lukas Schulze

Povezane vesti

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević objavio je danas spisak od 25 igrača koji konkurišu za tim za predstojeće Evropsko prvenstvo, za koje pripreme počinju 20. jula.

Novinare, kao i celu košarkašku javnost, najviše je zanimalo da li će se pojaviti Nikola Jokić. Đorđević je na pitanje da li će centar Denvera doći na pripremame odgovorio sa "Ja nisam Nikola Jokić", posle čega je usledilo alternativno pitanje da li je selektor razgovarao sa svim kandidatima.

"Razgovarao sam tokom godine sa svim igračima. Svaki igrač je u vremenu kada smo razgovarali bio spreman, ali otprilike svi su u jednoj dobrom fizičkom stanju, tako da ne vidim razloga da se ne odazovu pozivu, jer nekih većih povreda, koje su za mene jedini legitimni razlog da se prihvati otkaz, nema. Osim kod Nemanje Bjelice", rekao je Đorđević.

Bjelica je propistio i prošlu reprezentativnu akciju, a trenutno nosi "čizmu" na nozi i za nekoliko dana bi trebalo da se zna da li će biti spreman za pripreme. Selektor je kazao da se raduje početku priprema.

"Ovo je četvrta sezona u kojoj radimo u istom sastavu. Raduje me sazrevanje i dolazak do liderskih i dominantnih kvaliteta naših igrača u evropskim ekipama. Sve čestitke Bogdanoviću i Kaliniću, kandidatima iz Crvene zvezde i svim igračima koji su osvojili evropske trofeje. Raduje dobar, siguran rast, kontinuitet, solidnost. Sa velikim optimizmom i pozitivom očekujemo taj 20. jul", rekao je Đorđević.

Na spisku se nalaze četvorica debitanata: Branko Lazić, Ognjen Dobrić, Aleksa Radanov i Dejan Davidovac.

"Svako ko dobije poziv za pripreme ima šansu da ostane na spisku. To su ozbiljni kandidati. Ja u glavi imam ideju za kostur ekipe, koji je jak i koji tri godie igra zajedno. Nije lako izboriti se za mesto u ovakvoj reprezentaciji. Svi momci žele da igraju i da mnogo toga daju reprezentaciji. Svake godine postoje neki mladi kandidati koje želimo da nagradom podstaknemo da nastave da rade i da jednog dana ponesu dres reprezentacije", rekao je Đorđević.

Od te četvorice debitanata, dvojica su iz FMP-a, Radanov i Davidovac, koji su poziv zaslužili igrama u Super ligi i plej-ofu, u kome su pobedili Partizan i plasirali se u finale. Tim iz Železnika dao je igrače i za univerzitetsku selekciju, koju Đorđević zove "B reprezentacija" i u koju će otići jedan deo igrača koji otpadne sa spiska od 25 imena seniorskog tima.

Srbija je prošle godine osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama. Iako je još rano da se priča o rezultatskim ciljevima, opšta ideja "orlova" se zna.

"Mi ne bežimo od toga da svaku akciju kada se skupimo idemo u borbu za medalju. Tako će biti i ove godine. Mi kao Srbija, kao reprezentacija, ne smemo da ispred sebe postavljamo nikakve manje ciljeve od toga", rekao je Đorđević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
R E V O L T
Monday, 19.06.2017
11:05

Micic, Jaramaz, Radanov, Davidovac, Dangubic, Dobric, Bircevic- OUT. Da ti ne pozoves Jelku, a znas da ti 99% nece igrati Bjelica i da tu imamo jako malo opcija, da ne pozoves DM, da ne pozoves ni Paunica, a i Andjusic bi takodje dobro dosao mada njega nesto i nisam bas predlagao, a pozvao si sve one gore (jedino je Micic donekle prihvatljiv i mozda Davidovac, ali Dobric- Dobric, ej?!), to je strasno. Ne zoves se ti Nikola (Jokic) vec misko!