Đorđević: "Rivalima respekt, gledamo u svoj 'tanjir'"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 07.05.2017.
18:59
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević prokomentarisao je današnji žreb za sastav grupa u kvalifikacijama za Mundobasket.

Epa/Lukas Schulze
Epa/Lukas Schulze

Povezane vesti

Žrebom u kineskom gradu Gvangžuu u nedelju su određeni sastavi grupa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Kini.

Reprezentacija Srbije smeštena je u kvalifikacionu Grupu G sa selekcijama Gruzije i Nemačke i drugoplasiranom ekipom iz pretkvalifikacijama.

"Kao i obično, kada je u pitanju određivanje grupa za neko takmičenje, uvek ističem istu stvar – pre svega, moramo da gledamo u svoj 'tanjir' i da se bavimo pripremom tima u odnosu na uslove sasvim novog sistema takmičenja u ovim kvalifikacijama" kazao je selektor Aleksandar Đorđević.

Srbija je kao aktuelni vicešampion sveta i nosilac srebrne medalje sa Olimpijskih igara favorit u svojoj kvalifikacionoj grupi, ali selektor Đorđević ističe da će "Orlovi" pokazati respekt prema svakom od rivala.

"Primili smo k' znanju imena rivala u grupi i svakog protivnika respektujemo, a naš cilj je, naravno, da se kvalifikujemo na Svetski kup 2019. Mnogo aspekata će uticati na razvoj situacije i na krajnji rezultat" dodao je Đorđević.

Prema novom sistemu takmičenja kvalifikacije za Mundobasket poprimiće izgled onih u fudbalu, što znači da Đorđević na putu ka Mundobasketu neće moći da računa na igrače iz NBA klubova.

"Novi sistem takmičenja sa kojim niko nema iskustva zahteva i novi pristup za sve nas. Svi moramo da damo sve od sebe i pokažemo maksimalnu profesionalnost i fleksibilnost u odnosu na obaveze koje će ove kvalifikacije iziskivati" zaključio je Đorđević.

Kalendarom takmičenja predviđeno je da reprezentacija Srbije krene u borbu za plasman na Mundobasket 20. novembra tekuće godine, dok bi veći deo mečeva u kvalifikacijama bio odigran tokom 2018. godine.

Plasman u drugu rundu kvalifikacija obezbediće po tri prvoplasirane reprezentacije iz svake od osam grupa. U drugom krugu kvalifikacija biće formirane četiri grupe od po šest selekcija, a mesto na Mundobasketu obezbediće po tri prvoplasirane iz svake grupe.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Sunday, 07.05.2017
19:13

Moze neko da objasni taj prenos bodova u narednu rundu. Jel se prenose bodovi koje smo ostvarili sa ekipama koje su takodje prosli u narednu rundu kvalifikacija, ili ukupan broj bodova koji smo uzeli?

avatar
nekros77
Monday, 08.05.2017
08:10

Samo one koje su prosle sa nama

avatar
nenadnenad1234
Monday, 08.05.2017
17:34

A jel znas oko sastavljanja nove grupe u narednoj rundi, jel se sastavlja po nekom kljucu(ukrstanje sa drugim grupama), ili se sastavljanja zrebanjem