Đorđević: "Respekt Česima, svesni smo svog kvaliteta"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 07.07.2016.
21:09
Izvor: Sportske.net

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je da njegovi izabranici poštuju selekciju Češke ali da su svesni svog kvaliteta.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Košarkašku reprezentaciju Srbije u petak očekuje polufinalni duel sa selekcijom Češke u okviru Olimpijskog kvalifikacionog turnira u Beogradu.

Biće to eliminacioni ispit za naš nacionalni tim pošto samo pobednik ostaje u trci za olimpijsku vizu, a "Orlovi" su pred sutrašnji duel imali dovoljno vremena za oporavak i pripremu, poručuje selektor Đorđević.

"Juče smo igrali od 18 časova tako da su momci uhvatili dosta sna. Danas smo se odlučili za popodnevni termin treninga iako smo mogli da radimo i prepodne. Momci su danas bili koncentrisani i ozbiljni što ide uz veliku želju" rekao je Đorđević.

Srpski reprezentativci večeras su odradili pretposlednji trening pred duel sa Česima pošto ih na dan utakmice očekuje uobičajeno jednočasovno raspucavanje.

"Česi su protivnik za respekt, znamo njihov kvalitet, ali svesni smo i našeg kvaliteta. Ući ćemo u utakmicu sa željom da pobedimo. Pred ovakve utakmice nema potrebe za nekim drugim rečima osim veliki respekt i ništa drugo" kazao je selektor.

Dve reprezentacije sastale su se pre manje od godinu dana u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Francuskoj kada je Srbija slavila 89:75 i obezbedila plasman u polufinale.

"Imaju jednog igrača u spoljnoj rotiaciji (Jelineka) manje, inače ista ekipa koja je dugo u pripremama. Priključili su im se Veseli i Satoranski po završetku njihovih plej-of klupskih takmičenja. Radi se o ekipi koja dugo igra zajedno ima iskustvo, snagu ispod koša, brze igrače. Igraju jako čvrsto odranu, imaju izuzetan atletski potencijal, pogotovu u nogama Veselog i Satoranskog, apsolutno za respekt" poručio je Đorđević.

Selektor je nakon večerašnjeg treninga uputio poziv navijačima da dođu u velikom broju. Đorđević je istakao da će pomoć navijača biti od velikog značaja koliko god navijača da dođe u "Arenu".

"Beograd je karakterističan grad, uvek kada se približavaju ta finala osećaju se veće vibracije. Zahvalni smo svima koji su došli da nas podrže do sada, očekujemo da dođu u još većem broju. Pozivamo ih i zahvaljujemo se. Šta god da nam donesu neka znaju da je velika pomoć" zaključio je Đorđević.

Polufinalna utakmica Olimpijskog kvalifikacionog turnira između selekcija Srbije i Češke zakazana je za petak od 21 čas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke