Đorđević priznao ''krivicu'': ''Nije trebalo da dam Mačvanu odmor''

Autor: Beta Beta
nedelja 19.06.2016.
21:57
Izvor: Beta

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je danas da jako zadovoljan odnosom ekipe na pripremama za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, i ocenio i da je veliki izazov za sve da rade uz toliko problema.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

"Veliki je ovo izazov za svakoga ko je takmičar, pa tako i za mene i za stručni štab. Nije lako da čovek za 12 sati promeni neke taktičke zamisli u odnosu na ekipu koju je mislio da će da ima. Na te stvari apsolutno ne možemo da utičemo", rekao je Đorđević novinarima u beogradskoj Areni posle otvorenog treninga za medije.

Srbija se priprema za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koji će se održati u Beogradu od 4. do 9. jula. Đorđević je imao problema s povredama, zbog čega je nekoliko igrača odustalo, a mnogo igrača iz reprezentacije imalo je svega nekoliko dana za odmor posle dugačkih sezona u svojim klubovima.

"Jednostavno, nemamo ni jedno drugo rešenje nego da se bavimo sobom, igračima koji su tu, njihovom formom, velikom željom, odgovornošću, progesionalnošću i velikim, velikim osećajem ponosa što igraju za svoju zemlju. To je ono što tražimo, odatle treba da krenemo, to je ono što imamo, šta tražimo i šta će svi momci dati na treninzima i utakmicama", rekao je Đorđević.

Srbija će biti u grupi s Portorikom i Angolom, a u drugoj grupi nalaze se Letonija, Češka i Japan.

"Ko može da kaže da je takmičenje završeno i da se Srbija plasirala na Olimpijske igre? Da bismo mogli da trčimo, potrebno je da prvo hodamo, a pre hodanja možda i da hodamo malo četvoronoške... Ja sam zadovoljan fenomenalnim odnosom momaka i mojih saradnika. Svi imaju ozbiljnost da se bore za boje svoje zemlje. Ti momci imaju veliko srce i time sam najzadovoljniji", rekao je Đorđević.

Selektor je kazao da je Nemanja Bjelica u svakodnevnom kontaktu sa igračima i stručnim štabom i da će sutra imati konačni pregled u SAD, nakon čega će se znati u kakvom je stanju. Milan Mačvan je kod kuće udario mali prst na nozi i nosiće longetu oko 15 dana.
 
"To je moja greška, dao sam mu dva dana odmora. Trebalo je odmah posle finala da ide na trening i onda se ne bi povredio. Šalim se, naravno. Jako nam je teško kada dodje do povreda. To je viša sila, ali ekipa dobro odgovara na rad. Atipično je i zahtevno da se iz nekog zamora, ne samo fizičkog nego i psihičkog, vratimo što pre u takmičarsku formu. Trudimo se da igrače u isto vreme oporavimo i da ih ubacimo u formu za takmičenje", rekao je Đorđević.

Srbija sutra putuje u Francusku i tamo će igrati prijateljski meč protiv domaćina, a onda protiv istog rivala u Beogradu, pa je onda na redu i meč s Grčkom pre početka turnira.

"Mi smo ciljali da igramo s dobrim i kvalitetnim protivnicima. Ova utakmica dolazi vrlo rano za nas. Oni imaju oko sedam dana prednosti u odnosu na nas. Oni su ekipa koja je jako dugo zajedno i to će nam biti dobar trening i dobra priprema. Moramo da se potrudimo da svima damo dozu odmora i ne dugačku minutažu, tako da su sva razmišljanja u tom pravcu, da dovedemo fizičku spremu igrača na zavidan nivo", rekao je Đorđević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Lacky
Monday, 20.06.2016
08:40

Bio si strasno dobar kosarkas ali trener idi pecaj sa Pavlovicem!

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Sunday, 19.06.2016
23:28

Sale nacionale, znam da ni izbliza ne mogu da nosim taj tvoj stres, ali meni uopste nije smesno...