Đorđević: "Privilegija je voditi PAO"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 30.06.2015.
17:59
Izvor: Sportske.net

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je u utorak da se oseća počastvovanim što će u naredne dve sezone voditi ekipu šestostrukog prvaka Evrope.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Košarkaški klub Panatinaikos u utorak je potvrdio da je sa Aleksandrom Đorđevićem postignut dogovor o dvogodišnjoj saradnji. Odmah nakon potvrde saradnje svoje utiske izneo je legendarni srpski košarkaš.

"Zahvalan sam svima koji su verovali u mene i ukazali mi čast i privilegiju da radim u klubu kakav je Panatinaikos" rekao je Đorđević.

Selektor reprezentacije Srbije u naredne dve sezone vodiće ekipu šestostrukog prvaka Evrope i klub koji je u grčkoj osvojio 50 trofeja u šampionatu i nacionalnom Kupu.

"Počastvovan sam što ću imati priliku da sedim na klupi kluba koji pripada evropskoj eliti a u isto vreme osećam entuzijazam na jednom novom početku. Sa čelnicima kluba lako sam našao zajednički jezik jer su pokazali da dele iste ideje i planove kao ja" dodao je Đorđević.

Pomoćnici Aleksandra Saše Đorđevića u Panatinaikosu biće Milan Minić, Goran Bjedov i Sani Bećirović a važan detalj saradnje sa "Zelenima" tiče se ulaganja u Panatinaikosovu Akademiju.

"Fokus će biti na stvaranju igrača u Panatinaikosovoj Akademiji koja će biti temelj ovog kluba u budućnosti. Želimo da stvaramo nove talente koji će izrastati u vrhunske ljude i košarkaše. Imamo veliku bazu u domaćim igračima i biće potrebne neznatne korekcije da se sastavi mozaik" zaključio je Đorđević.

Kako trenutno stoje stvari Aleksandar Đorđević će u narednom periodu nastaviti rad u reprezentaciji Srbije a videćemo hoće li u slučaju dobrog rezultata na Evropskom prvenstvu Sale ostati na klupi ili će napustiti kormilo "Orlova".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Doktor ijopet
Tuesday, 30.06.2015
23:03

Nas selektor je covek od reci.

avatar
ercov
Tuesday, 30.06.2015
22:02

Voditi veliki inostrani klub nije isto kao sto je voditi reprezentaciju Srbije.nSale je poceo svoj trenerski zanat u italijanskim klubovima i svuda je bio neuspesan ali srecu je nasao na klupi nase reprezentacije gde je vise radila njegova karizma nego znanje vrhunskog trenera. Da ga ne ureknem ali sam siguran da ce mu biti i te kako tesko na uzarenoj klupi Panatenaikosa.

avatar
Tuesday, 30.06.2015
20:44

Sale je trener kakvog bi svaka ekipa poželela. Toliko.

avatar
Господин Човек
Tuesday, 30.06.2015
18:40

Sto se mene tice neka on bude trener jos 10 klubova, samo da ga vidim na celu reprezentacije!!!

avatar
bvgcv
Tuesday, 30.06.2015
18:40

Sasa Obradovic preuzima nacionalni tim nakon neuspeha na sledecem EP.Sad lupajte minusi pa za 3-4 meseca se vratite na ovu vest i recite da sam bio u pravu.