Đorđević: "Previše grešaka za ovako iskusnu ekipu"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 16.10.2015.
21:53
Izvor: Sportske.net

Trener Panatinaikosa Aleksandar Đorđević porazom je debitovao na klupi grčkog sastava u elitnom evropskom takmičenju, a nakon duela sa Lokomotivom podrobno je analizirao uzroke neuspeha.

paobc.gr/V.Stolis
paobc.gr/V.Stolis

Povezane vesti

Košarkaši Panatinaikosa poraženi su na startu grupne faze takmičenja u Evroligi. "Zelene" je u Krasnodaru savladala Lokomotiva Kubanj rezultatom 81:70 i to potpuno zasluženo po mišljenju Aleksandra Đorđevića.

"Čestitke Lokomotivi na velikoj pobedi, zaslužili su je načinom na koji su igrali. Mi smo dobro otvorili utakmicu ali Lokomotiva ima dugu klupu i svako ko je ulazio u igru dao je svoj doprinos. Smatram da je to presudilo, uz činjenicu da neki naši bitni igrači nisu bili u meču" kazao je Đorđević.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije dodao je da iskusna ekipa kakva je Panatinaikos ne bi smela da pravi tako veliki broj grešaka, što je samo jedan od uzroka poraza u Krasnodaru.

"Lokomotiva se vratila u igru tokom druge četvrtine kada smo napravili veći deo gešaka. Mi smo ekipa sa iskustvom i takve stvari ne bi smele da nam se dešavaju. Drugi bitan faktor bili su skokovi, nismo smeli da budemo toliko nadskakani" istakao je Đorđević.

Srpski stručnjak veruje da su naporna putovanja takođe uticala na loše izdanje u Krasnodaru ali je zaključio da će ekipa što pre morati da povrati energiju zarad boljih rezultata u nastavku sezone.

"Moguće je da je deo energije potrošen na naporna putovanja koja smo imali tokom prethodnih dana, drugi put smo u Rusiji na startu nove sezone a putovali smo i u Kinu. Moramo da povratimo energiju zbog onoga što predstoji, posebno zbog duela sa Olimpijakosom koji nas čeka za dva dana" zaključio je trener Panatinaikosa.

Narednu utakmicu u Evroligi Panatinaikos igra narednog četvrtka protiv Pinar Karšijake koja je u prvom kolu savladala Barselonu na domaćem parketu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kolpejper
Sunday, 18.10.2015
00:19

PAO, nikakav tim, vec samo skup nabedjenih pojedinaca, nista nece postici.

avatar
Toti 10
Saturday, 17.10.2015
00:38

Dolazi im nezgodna Karsijaka... Videcemo koliko ce ih Panatenaikos iskontrolisati.