Đorđević: "Povrede nisu promenile naše ambicije"

Autor: Beta Beta
četvrtak 17.08.2017.
15:21
Izvor: Beta

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da povrede igrača nisu promenile ambicije ekipe i da je cilj osvajanje medalja na velikim takmičenjima.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je danas u Hamburg na turnir "Super kup", na kome će igrati sa Poljskom, Rusijom i domaćinom Nemačkom, a kako se navodi na sajtu Košarkaškog saveza Srbije, na put je krenulo 13 igrača.

Osim Marka Simonovića, koji od ranije nije sa ekipom zbog povrede šake, stručni štab više ne može da računa ni na Miroslava Raduljicu, koji dugo ima problem sa kolenom. Uz konsultacije sa medicinskim timom i lekarom Draganom Radovanovićem, doneta je odluka da Raduljica nastavi sa oporavkom i da zdrav dočeka klupsku sezonu. Iskusni centar je već propustio veliki deo priprema i procenjeno je da ne može da bude potpuno spreman za predstojeće Evropsko prvenstvo.

"Ambicije su nam uvek velike. Da nisu velike, ne bismo bili ovde i ne bismo nosili ovaj dres. Ne smemo da bežimo od toga, imamo kvalitet, dobre igrače koji su izuzetno takmičarski raspoloženi, one koji su jako napredovali. Na nama je da pokažemo vrednost i kvalitet u bilo kom sastavu. Jednostavno, cilj reprezentacije Srbije dok god idemo na velika takmičenja su uvek medalje", rekao je Đorđević.

Đorđević je naveo da su očekivanja da ekipa iz turnira u Hamburgu izadje bez povreda.

"Sada smo u situaciji koja nije prijatna, ali tako je… Raduljica, nažalost, više neće biti deo ekipe ovog leta, moraće da preskoči ovo Evropsko prvenstvo jer nije mogao na vreme da izadje iz problema koje vuče. (Miloš) Teodosić je ostao u Beogradu da završi poslednji deo programa oporavka koji ima još tri dana i priključiće nam se od ponedeljka u Atini. Takodje i Unikaha zahteva od (Nemanje) Nedovića da se pojavi na kontroli, tako da ni on neće putovati sa nama", rekao je Đorđević.

On je dodao da će Nedović otići na kontrolu u Malagu, ali da oporavak ide dobro, pošto je počeo da radi sa loptom. Selektor je naveo da je "izuzetno pozitivan" što se tiče Teodosića i da misli da će za pet, šest dana biti pravi.

Djordjević je dodao da ostali igrači izvanredno treniraju, da imaju odličan odnos prema radu, igri i treningu i da zbog toga očekuje "dobru i snažnu Srbiju".

"Onako kako smo se predstavili na turniru u Beogradu, to nam je jedini pravac i cilj, da igramo čvrstu košarku i da iz toga izvlačimo naš kvalitet. Ekipa reaguje dobro na sve ove povrede. Imamo plan i program i sprovodimo ga kako treba. Iako ne igraju, stalno su sa nama i svojim savetima pomažu mladjima i neiskusnijima", rekao je on.

Aleksandar Djordjevic

Govoreći o turniru u Nemačkoj, Đorđević je rekao da Srbija ima dobre protivnike, ali da mora da se okrene sebi.

"Čekaju nas tri utakmice u tri dana, mikrociklusi su takvi da radimo jako tri dana, pa onda malo olabavimo, tako da su ovi momci spremni za takav napor. Sigurno nije bilo planirano da ostanemo sa tako malo momaka, planiran je veći broj igrača baš da bismo izbegli fizički napor koji može da se pojavi u ovom trenutku. Ali tražićemo rešenja sa izmenama i deljenjem minuta da bismo izbegli preterani napor kod svakog od njih", rekao je Đorđević.

Košarkaši Srbije će na turniru u Hamburgu u petak 18. avgusta od 21 čas igrati protiv Poljske, dan kasnije od 20 časova protiv Rusije, a u nedelju od 15 časova protiv Nemačke.

Posle turnira u Nemačkoj, srpski košarkaši otputovaće u Atinu, gde će od 23. do 25. avgusta uz Gruziju, Italiju i domaćina Grčku učestvovati na tradicionalnom "Akropolis kupu".

Evropsko prvenstvo održaće se od 31. avgusta do 17. septembra u Finskoj, Turskoj, Izraelu i Rumuniji. Srbija će igrati u Grupi D u Istanbulu sa selekcijama Turske, Velike Britanije, Rusije, Belgije i Letonije.




Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nenad Šmigić
Thursday, 17.08.2017
17:55

ovaj covek bi sada sa svojih 50 godina bio dominantan na prvenstvu evrope !!!! Sale nacionale !!!