Đorđević: Ovi momci zaslužuju najviše ambicije

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 20.07.2017.
13:14
Izvor: Sportske.net

Svetski i olimpijski vicešampioni se okupili u Beogradu, sa najvišim ambicijama.

Sportske/Pavle Knežević
Sportske/Pavle Knežević

Povezane vesti

Svetski i evropski šampioni okupili su se danas u Beogradu na početku priprema za Evropsko prvenstvo, a selektor Aleksandar Đorđević rekao je da ova ekipa zaslužuje najviše ambicije na predstojećem šampionatu.

"Veliko hvala igračima i stručnom štabu što su se odazvali pozivu. Tu smo u novom-starom izdanju. Svi se poznajemo i znamo šta nam je činiti, a to je da na prvenstvo uđemo sa ništa manjim ambicijama nego do sada. Ova generacija itekako zaslužuje tako velike ambicije", rekao je Đorđević novinarima na okupljanju.

Na početku priprema okupilo se danas 17 igrača, koji će biti u konkurenciji za šampionat od 31. avgusta do 17. septembra.

"Malo je ovo vremena za pripreme, ali mislim da su svi igrači imali vremena da se odmore i da budu puni elana. Neki igrači imaju povrede i probleme, ali mislim da ćemo za tri-četiri dana svi biti na istom i da počinjemo sa pripremama", rekao je Đorđević.

Srbija kosarka

Srbija je ponovo u najužem krugu favorita za medalje, a selektor je rekao ko su najveći konkurenti.

"Španija, pre svega. Dolazi u najjačem sastavu i uvek ide na medalju i sigurno je prvi rival. Francuska je oslabljena, ali ima izuzetan sistem i atlete. Tu je i Litvanija, razmišljamo i o Grčkoj. Hrvatska se prošle godine pokazala kao jedna od izuzetnih reprezentacija. Rusija ima sjajan tim i atlete i stil košarke. Turska uvek osvoji medalju kada igra kod kuće. Ima atmosferu i publiku i biće težak protivnik", rekao je Đorđević.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović obećao je da će to telo biti "servis" reprezentacije.

"Drago mi je što mogu da budem uz mog dugogodišnjeg saigrača i prijatelja Saleta. Najbitnije je da je KSS uradio sve što je u njegovoj moći da pripreme proteknu kako treba i kako to ovi momci zaslužuju. Savez je servis reprezentacije i to će biti i sve ovo vreme. Ovim momcima želim da budu zdravi, a oni znaju kako će biti ostalo", rekao je Danilović.

Srbija kosarka

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Burazer
Thursday, 20.07.2017
16:33

Svetski i evropski sampioni su mozda selektor i predsednik KSS i stab, ali ovi momci to tek treba da postanu.

avatar
Radovan Filipovic
Thursday, 20.07.2017
13:34

Idemo, momci! Neka je sa srećom!