Đorđević: "Ovakav odnos prema igri smo tražili"

Autor: Beta Beta
subota 15.08.2015.
23:52
Izvor: Beta

Selektor "Orlova" Aleksandar Đorđević čestitao je igračima na odnosu prema igri u duelu sa Kinom i obelodanio da su zbog nešto grublje igre protivnika povrede zadobili Raduljica i Dangubić.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je večeras da je zadovoljan odnosom igrača u ubedljivoj pobedi protiv Kine u polufinalu "Trofeja Beograda".

"Prva pohvala ide na odnos prema igri. Bez obzira na rezultat, igrači su izuzetno ozbiljno shvatili utakmicu, kako smo i tražili, što je možda i rezultat ovakve pobede. Njima nije igrao glavni igrač zbog povrede, jer bi onda bila malo ozbiljnija igra", rekao je Đorđević posle utakmice.

Srbija je večeras slavila sa 95:55 i tako se plasirala u finale, u kome će igrati protiv Rusije.

"Mi smo radili na svojim stvarima, uigravali ono na čemu smo radili. Ušli su u igru i igrači koji su pauzirali zbog povrede, Zoran Erceg i Miloš Teodosić. Dobro se osećaju, nemaju problema. Dragan Milosavljević je odradio zagrevanje na svoju inicijativu i nema problema. To su dobre stvari" dodao je Đorđević.

Vicešampion sveta u nedelju će odmeriti snage sa Rusijom koju je već dobio na turniru u Francuskoj pre samo nedelju dana.

"Sutra dolazi Rusija koja je u jačem sastavu nego pre desetak dana kada smo je pobedili u Lionu. Sigurno će biti ozbiljna utakmica, sa dobrim protivnikom. Sigurno je da ćemo sa te utakmice izvući maksimum i kao i uvek, idemo da pobedimo", rekao je Đorđević.

Miroslav Raduljica završio je meč sa udarcem u nos, ali je selektor kazao da misli da nije slomljen. Nemanji Dangubiću je ušivana usna zbog udarca.

"U jednom trenutku im nije preostalo ništa drugo nego da uđu u fizičku igru, jer je to takmičarski ponos. Čini mi se da su se u jednom trenutku uplašili da mi ne reagujemo, jer u našem karakteru nije da mnogo trpimo, ali smo reagovali igrački", kazao je Đorđević.

Selektor košarkaške reprezentacije Kine Gong Lu Ving rekao je da je njegov tim iskoristio ovu utakmicu da uči da podiže samopouzdanje pred početak Azijskih igara, krajem septembra.

"Svi znamo da je Srbija jedna od najboljih reprezentacija na svetu. Probali smo da iskoristimo ovu priliku da učimo i da se takmičimo. Tokom utakmice smo osetili razliku u kvalitetu naših ekipa. Imali smo probleme na obe strane terena. Vrednost igranja protiv kvalitetnog tima je važnija od rezultata. Ovu utakmicu smo iskoristili da učimo, napredujemo i podignemo samopouzdanje naših igrača", rekao je Lu Ving.

Kineska reprezentacija sprema se za Azijske igre u septembru, koje su kvalifikacione za Olimpijske igre.

"Naš jedini cilj je da se osvoji titula. Pre puta smo rekli igračima da ne treba da se plašimo poraza na evropskom putu, već da treba da stičemo iskustvo i budemo spremni za Azijske igre", rekao je Lu Ving.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ale fcv
Sunday, 16.08.2015
14:32

Ajmo momci samo hrabro do titule,napred Srbija!

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Sunday, 16.08.2015
00:20

Odlicno odigrana utakmica ovako treba I na EP

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Saturday, 15.08.2015
23:57

Sutra ce biti mnogo ozbiljnije. Najbolje sad da su mu slomili nos, jujuju!