Đorđević: "Ostaću lojalan Srbiji"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 18.12.2014.
00:02
Izvor: Sportske.net

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije još jednom se pokazao kao veliki na delima pošto je odbacio mogućnost napuštanja selektorskog kormila zarad preuzimanja Real Madrida.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Ne tako davno imali smo priliku da vidimo kako selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević odbija ponudu Olimpijakosa samo zbog ranije date reči da će ostati na čelu nacionalnog tima sve do Eurobasketa 2015. godine.

Ako je neko sumnjao u Đorđevićevu lojalnost tada je mogao da se uveri da takve priče ne piju vodu što je Sale još jednom pokazao na još drastičnijem primeru.

Španski mediji u sredu su preneli vest da Real Madrid planira da angažuje Aleksandra Đorđevića a selektor viceprvaka sveta brzo je zatvorio vrata svom nekadašnjem klubu.

"Ne želim da zbog posla u klubu napustim drugu najbolju reprezentaciju na svetu. Imajući u vidu moje principe i profesionalizam, takva opcija je isključena. Ostaću lojalan Srbiji, jer sam to obećao" izjavio je Đorđević za "Novosti".

Srpski stručnjak nedavno je poručio da mu je cilj da sa reprezentacijom Srbije osvoji zlato na Eurobasketu a eventualne klupske ponude očigledno neće uticati na njegov raniji stav.

"Bilo bi zaista neodgovorno sa moje strane da prihvatim ponudu evroligaša, kada treba misliti na predstojeće Evropsko prvenstvo. Ne volim da ostavljam poslove nedovršenim. Možda bi neko izabrao drugačije, ja ne..." zaključio je Đorđević.

Aleksandar Đorđević mogao bi da ostane na klupi "Orlova" sve do OI u Rio de Žaneiru pošto je evidentno da samo rezultatski neuspesi našeg nacionalnog tima mogu da pokolebaju legendu naše košarke i nateraju Đorđevića da napusti selektorsku poziciju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke