Đorđević o povredama, pokvarenim planovima i ličnoj drami

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 31.07.2017.
12:03
Izvor: Sportske.net

Selektor je objavio situaciju sa povredama i otkrio je kakve će to posledice imati. Onda je pričao o najtežem delu svog posla.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da je Marko Simonović "jako blizu" toga da propusti Evropsko prvenstvo zbog povrede palca, ali i da je to jedini ozbiljniji problem sa povredama koji njegov tim ima.

"On je povredio palac desne ruke i pod velikim je znakom pitanja. Jako je blizu tome da propusti prvenstvo", rekao je Đorđević novinarima na Kopaoniku tokom medijskog dana.

Simonović je trebalo na ovom prvenstvu da ima i didatnu ulogu, što se otkrilo posle pitanja ko će biti zamenik kapitena u odsustvu Stefana Markovića. Selektor je odgovorio: "Imali smo planove, ali oni su se sada pokvarili". Onda je nasta

"Bogdan Bogdanović nije propustio nijedan trening od kad je došao. Stefan Jović je propustio tri dana zbog manje upale. Nemanja Nedović je na treningu zadobio udarac u rame, posle pregleda ćemo videti šta je u pitanju. Povrede su u nekom predviđenom i zacrtanom planu. Momci su imali dugu pauzu i neki od njih su probali malo da se spreme", rekao je Đorđević.

Srbija je već sedam dana na Kopaoniku, gde obavlja uvodni deo priprema za Evropsko prvenstvo.

"Još traje uvodni deo, još su igrači u periodu kada se adaptiraju na jači i teži rad. To jako dobro ide, izuzetno sam zadovoljan njihovim odnosom prema radu, imaju izuzetan odnos prema dresu, prema obavezama koje nas čekaju. Nemamo problema, osim onih malih fizičkih, koji su normalni. Uslovi su izuzetni za rad", rekao je Đorđević.

Srbiju u sredu čeka prva pripremna utakmica, pošto će igrati sa univerzitetskom selekcijom, koja je opterećena problemima jer je 26 igrača odbilo da igra. Univerzitetska selekcija trebalo je da bude ona koja bi igrala kvalifikacije za Svetsko prvenstvo od novembra.

"Ja to gledam kao i trening u celoj pripremi. Mislim da je dobro da presečemo ove dve nedelje, vratićemo se posle ovde da dovršimo. Ta utakmica je smišljena iz drugog razloga, znate i sami šta nas čeka od novembra. Ta utakmica je trebalo da bude test za neke od igrača koje imamo u svojim sveskama. Plan nije uspeo, nažalost, idemo da igramo ozbiljnu, dobru utakmicu", rekao je Đorđević.

Selektor će sve igrače na Kopaoniku voditi na predstojeće turnire, a spisak će skratiti kad bude vreme, za šta kaže da je jedan jako težak trenutak.

"Svi oni zaslužuju dres i mislim da se svi osećaju reprezentativcima. Reprezentacija se ne završava ovom akcijom, Srbija pred sobom i dalje ima velika takmičenja. Oni koji ne budu ovde, biće na sledećim. To su jako teške stvari, pogotovo za nekog tako emotivnog kao što sam ja. Ja to proživljavam kao ličnu dramu. Nisam vičan toj direktnoj komunikaciji. To je jako teško za nas i još teže za njih. Nažalost, na meni je da donesem tu odluku", rekao je Đorđević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Rise up
Monday, 31.07.2017
14:58

Sale gospodin! Nije mu sigurno lako izboriti se sa pritiskom i ocekivanjima jer ce njega prvog napasti ako puknemo na EP. Ja se nadam nekoj od medalja i svaka bi bila uspeh.

avatar
Monday, 31.07.2017
12:08

Markovic, Micov. Simonovic, Bjelica, Jokic.