Đorđević: "Nismo favoriti na Eurobasketu"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 14.03.2015.
22:06
Izvor: Sportske.net

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević govorio je za španske medije o šansama "Orlova" na predstojećeg Eurobasketu i tom prilikom istakao da se naš nacionalni tim ne može smatrati favoritom za titulu.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Nakon učešća na revijalnoj utakmici "Grobari za Nas" selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević produžio je ka Madridu gde je učestvovao na Biznis samitu koji je organizovala Evroliga.

Tom prilikom španski novinari su razgovovarali sa srpskim selektorom i upitali ga za očekivanja pred Eurobasket koji će biti održan u tekućoj godini.

"Francuska je favorit, ali naravno da ne bi trebalo otpisati jaku Španiju, ali i Italiju, Grčku i Rusiju. Srbija nije favoriti jer da bi bio u toj grupi moraš godinama da igraš na vrhunskom nivou. Nemamo opterećenje jer naše vreme tek dolazi" rekao je Đorđević.

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na prethodnom Mundobasketu a na kontinentalnom šampionatu igraće u grupi sa Nemačkom, Španijom, Turskom, Islandom i Italijom.

Prilikom boravka u Madridu selektor "Orlova" morao je da odgovori i na pitanje koje se tiče mogućnosti da jednog dana preuzme klupu Real Madrida.

"Svakako da bih voleo da vodim neki tim iz Endesa lige. Svakom treneru je san da bude na klupi Reala i laže ko kaže suprotno. Real svake godine juri da osvoji Evroligu, iako igra košarku kojoj se svi dive nije uspeo" istakao je Đorđević.

Podsećamo da je prethodnog leta, nakon što je Srbija osvojila srebrnu medalju u Španiji tamošnja "Marka" prenela kako "Kraljevski klub" ozbiljno razmatra da angažuje Sašu Đorđevića.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke