Đorđević: ''Nije Češka Jan Veseli, oni su odličan tim!''

Autor: Beta Beta
utorak 15.09.2015.
18:10
Izvor: Beta

Dan pred meč protiv Češke u četvrtfinalu Evrobasketa, selektor naše reprezentacije Aleksandar Đorđević naglasio je da je timska, kolektivna igra glavna snaga našeg narednog rivala.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da je predstojeća utakmica sa Češkom u četvrtfinalu najvažnija na Evropskom prvenstvu i dodao da očekuje izjednačen meč.

"Mislim da smo u dobrom psihofizičkom momentu. Momci su vedri i raspoloženi. Stalno spominjemo da je četvrtfinale najvažnije na šampionatu i jeste tako. Imamo protivnika za respekt, ali nemamo pravo da bilo šta drugo kažemo osim toga da je za poštovanje. Ne plašimo se i idemo na pobedu", rekao je Đorđević novinarima u Lilu.

"Dosta iskustva imamo, znamo šta nas čeka... Nadam se da će to iskustvo preovladati na našu stranu. U ovim mečevima nema favorita, pogotovo ne na ovom prvenstvi. Biće ovo izjednačeno četvrtfinale", dodao je on.

Srbija će se sutra u Lilu od 18.30 u četvrtfinalu Evrobasketa sastati sa Češkom
.

"Fizički su izuzetnio snažna ekipa. Imaju (Jana) Veselog, Tomasa Satoranskog, koji su dominantni, mogli bi i u NBA da budu dominantni na svojim pozicijama. Dobro su organizovani... Ne treba da razmišljamo o njima, već o našoj igri i o tome kako da nametnemo naš ritam", rekao je Đorđević.  

Jedan od najboljih igrača Češke na EP bio je Jan Veseli, bivši košarkaš Partizana.

"Ne razmišljamo o tome šta on zna... On je odličan momak i odličan igrač, ali ne treba pričati o jednom igraču. Oni imaju tim, to je njihov tim. Zato su gde su... Ovo četvrtfinale je sjajan rezultat za njih, a na nama je da ih zaustavimo da ne odu dalje", rekao je selektor Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
wsaydxert
Wednesday, 16.09.2015
13:01

ajmoooooooooooooooooooo

avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Tuesday, 15.09.2015
19:13

A ti si odlican selektor i vodja odlicnog skupa ljudi, idemo do kraja!