Đorđević: "Nemamo mlade igrače, umesto njih gledam Lipovija"

Autor: Beta Beta
utorak 26.08.2014.
19:38
Izvor: Beta

Selektor 'Orlova' obratio se medijima danas, prilikom saopštavanja spiska reprezentacije za predstojeće Svetsko prvenstvo u Španiji, koje naši momci otvaraju utakmicom protiv Egipta u subotu.

Beta/Branislav Božić
Beta/Branislav Božić

Povezane vesti

Selektor košarkaške selekcije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da njegovom timu niko nije zabranio da se priprema sa velikim ambicijama, kao i da su svi dužni da čuvaju kult i dres reprezentacije.

"Hvala svima koji veruju da možemo da napravimo iznenadjenje. Nama niko nije zabranio da se pripremamo, da se nadamo i da nam ambicije budu sve veće, jer jednog dana ćemo možda i dostići", rekao je Đorđević novinarima u Beogradu.

"Mi smo taj dres reprezentacije zadužili i naša dužnost je da taj dres i kult reprezentacije čuvamo i da on bude sjajniji kada ga vratimo. Dres nacionalnog tima je nešto za šta se živi. Svakog trena, svakog dana, svake noći", dodao je on.

Đorđević je rekao da nema prvu petorku, već da ima poverenja u sve igrače.

"Imam poverenja u svih 12 igrača... Imao sam i u svih 14. Svakog dana kada se ode na prvenstvo, javalja se neka druga potreba u zavisnosti od igrača. Ja njima svima verujem", kazao je Đorđević.

U timu Srbije za Mundobasket nema mladih igrača, a Đorđević je rekao da bi želeo da ih ima.

"Ja bih želeo da imam takve igrače od 18, 19 godina, dajte mi ih. Njima prvo treba da se da prilika u klubovima. Mladi igrači treba da su na parketu, a ja u našim klubovima ne gledam njih, nego gledam Lipovija", rekao je Đorđević.

Na pitanje novinara da prognozira Mundobasket Đorđević je kazao da je loš prognozer.

"Nikada nisam bio dobar prognozer, a što se tiče osećaja... Velika je razlika unutar i van svlačionice. Ja nikada nisam bio van. U Španiji sam kod trenera Aita naučio filozofiju "menos es mas", manje je više. Za tim je manje - više, ja to nisam shvatao kao igrač, bio sam gladan toga da pokažem šta znam, što je i normalno, jer svi mi imamo tu želju, ali kada je igra tima u pitanju, ne može sve da zavisi od jednog igrača, jer protivnik to lako zaustavi u važnim utakmicama", rekao je Đorđević.

Selektor Srbije kazao je da je kapiten Srbije Nenad Krstić odradio ceo trening, ali da ne sme još uvek da se forsira.

Takođe, Đorđević je kazao da je tim iste sekunde prešao preko situacije oko Vladimira Micova, kao i da je razgovor sa Lukom Mitrovićem, koji je otpao sa spiska igrača za SP, bio obavljen pre treninga i pre nego što se pojavio spisak reprezentaije Srbije na zvaničnom sajtu takmičenja.

Đorđević je kazao da za njegovu ekipu najvažnija prva utakmica protiv Egipta, a posle toga svaka sledeća.

Srbiju će na Svetskom prvenstvu u Španiji predstavljati Miloš Teodosić, Stefan Marković, Stefan Jović, Bogdan Bogdanović, Marko Simonović, Nemanja Bjelica, Nikola Kalinić, Stefan Birčević, Raško Katić, Vladimir Štimac, Nenad Krstić i Miroslav Raduljica.

Reprezentacija Srbije sutra rano ujutro putuje za Španiju, a prvi meč na Mundobasketu odigraće u subotu protiv Egipta.

Srbija će na Svetskom prvenstvu igrati u Grupi A sa selekcijama Španije, Francuske, Brazila, Egipta i Irana.

Mundobasket počeće 30. avgusta i trajaće do 14. septembra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke