Đorđević: "Neće nas izbaciti sa EP!"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 09.06.2015.
10:58
Izvor: Sportske.net

Selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević uvren je da će se na predstojećim sastancima pronaći adekvatno rešenje za novonastalu situaciju na realaciji FIBA - ABA liga - srpski klubovi i da nacionalni tim neće trpeti sankcije.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Bura koja se podigla još početkom maja na relaciji FIBA - ABA liga - srpski klubovi preti da ugrozi učešće reprezentacije Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Međunarodna košarkaška organizacija (FIBA) nekoliko puta je upozorila da će reprezentacije snositi sankcije ukoliko klubovi sa prostora bivše SFRJ nastave da se takmiče u nepriznatoj ABA ligi.

"Mislim da u srpskoj košarci preovlađuje stav da se ne sme doći u situaciju da reprezentacija ispašta i da će biti urađeno sve da se tako nešto ne desti" optimista je selektor Đorđević.

Govoreći za dnevni list "Sport", selektor reprezentacije Srbije izrazio je nadu da će na predstojećim sastancima biti rešen aktuelni problem i da će se čitava priča završiti pod sloganom "tresla se gora...".

"Ne strahujem od suspeznije FIBA, verujem da će se u kancelarijama i na sastancima pronaći rešenje i da će upozorenje ostati na onoj izreci 'tresla se gora, rodio se miš'" dodao je selektor "Orlova".

Uz čvrstu veru da će se nadanja selektora Đorđevića obistiniti dodajemo da je stav većine takav da bi u situaciji kada bi morali da biraju između kazni za klubove i reprezentaciju da bi nacionalni tim trebalo da bude "žrtvovan".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 09.06.2015
12:20

Hm, koje vecine, mozda vecine klubova, mislim da navijaci nemaju dilemu i da je reprezentacija iznad svega!

avatar
indija durot
Tuesday, 09.06.2015
11:06

Da li neko uopste zna dal bi imali predstavnika u EL kad bi igrali samo domace prvenstvo,i sta se to ovde uopste desava?