Đorđević: "Ne verujem da ima jačih od nas"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 02.09.2015.
14:52
Izvor: Sportske.net

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Saša Đorđević rekao je danas da će njegov tim pružiti ruku svakome ko na predstojećem Eurobasketu dokaže da je bolji od "Orlova" iako veruje da takvih nema.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Na mestu gde su se 15. jula okupili na početku priprema za Eurobasket košarkaški reprezentativci Srbije oprostili su se od domaće javnosti pred put za Berlin. Novinarima se obratio selektor Aleksandar Đorđević koji je sinoć saopštio konačan spisak igrača za kontinentalnu smotru.

Selektor je danas rekao da veruje da je njegova ekipa najjača na predstojećem Evropskom prvenstvu i najavio borbu za medalju.

"Biti optimista je relativno stanje. Imamo motivaciju, iz toga ide moj optimizam. Nikada nisam bio pesimista. Teren će pokazati da li smo jaki i da li postoji neko bolji od nas. Ja ne verujem da postoji. Ako pokaže, evo ruka, vidimo se sledeći put", rekao je Đorđević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Reprezentacija Srbije će u četvrtak otputovati za Berlin, a prvu utakmicu igraće u subotu protiv Španije. Đorđević je rekao da sve ekipe pretenduju na odlazak na Olimpijadu u Rio de Žaneiro iduće godine, a da je medalja cilj njegovog tima.

"Takmičenje nije matematika, to je sport, gde nekada dva i dva nisu četiri, ali ćemo se mi truditi da tih dva i dva budu četiri jer imamo veliku želju da iz zajedništva dođemo do rezultata koji će nas odvesti u Rio", kazao je Đorđević.

On je Grupu "B", u kojoj su još Španija, Island, Italija, Turska i Nemačka, ocenio kao najtežu na šampionatu.

"Prvi protivnik će biti najteži, to je ranjena Španija i moramo da težimo da pobedimo. Daćemo sve od sebe da dobijemo, pa ćemo onda razmišljati o drugoj utakmici. Nema potrebe da se plašimo bilo koga", naveo je selektor.

Prema njegovim rečima, pozitivan pritisak će izvući maksimum iz srpskog tima.

Kada je reč o povredama igrača, Đorđević je kazao da svaki igrač ima "nešto", ali da lekarski tim odrađuje odličan posao.

"Dobar smo klijent farmaceutske indistrije svakog leta", našalio se selektor reprezentacije Srbije.

Đorđević je ponovio da je svako od 18 igrača sa šireg spiska zaslužio da se nađe na Evropskom prvenstvu i zahvalio se onima koji su otpali na profesionalnom odrađivanju obaveza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pope el Berraco
Wednesday, 02.09.2015
21:23

Ako se sretnemo sa Spancima dobice nas sigurno protiv nas daju 200 posto uvek,daj boze da bude finale.

avatar
Stanko Bacic
Wednesday, 02.09.2015
20:42

Upravu je,ali sa Marjanovicem bi bili jos jaci

avatar
33
Wednesday, 02.09.2015
20:09

Bravo Sale, idemoooo momci.

avatar
StefaNN
Wednesday, 02.09.2015
15:44

Jaci ne postoje.

avatar
ppera 1
Wednesday, 02.09.2015
19:46

A ni skromniji... :-)

avatar
Ronaldinjo
Wednesday, 02.09.2015
15:28

I ako sam veliki patriota i optimista ipak treba biti i realan, smatram da u ovom trenutku ima ekipa koje su jace od nas ali i da smo mi tu u samom vrhu

avatar
Wednesday, 02.09.2015
17:46

A ko je to jaci?

avatar
ppera 1
Wednesday, 02.09.2015
15:27

To majstore... ovo nikada nisam čuo od Dejana Savića. A sa obzirom na dominaciju vaterpolista u polufinalu i finalu SP, te izjave Savića i Đorđevića, jasno je da će košarkaši mnogo ubedljivije dominirati nego što su to učinili vaterpolisti. :-) Ostali će se naravno boriti za srebro i bronzu, to je sada svima jasno... :-)

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Wednesday, 02.09.2015
15:20

NAPRED SRBIJA!

avatar
Skaut1
Wednesday, 02.09.2015
15:19

Apsolutno se slažem sa Saletom.