Đorđević: "Ne smemo da reagujemo na sudijske greške"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 06.08.2014.
12:43
Izvor: Sportske.net

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević sumirao je utiske nakon prvog turnira pripremnog karaktera koji su "Orlovi" odigrali u Trstu.

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije u utorak je završila učešće na prijateljskom turniru u Trstu koji je odigran u sklopu priprema za Mundobasket.

Nakon dva trijumfa nad selekcijama BiH i Kanade "Orlovi" su u finalu poraženi od Italije a selektor Aleksandar Đorđević izneo je svoje viđenje jučerašnje utakmice.

"Bila je ovo dobra provera, teška utakmica u domaćinskoj atmosferi. Ušli smo u nervozu i loše reagovali na neke sudijske greške, što nikako ne smemo da dozvolimo. Odbranom i kontranapadima smo uspeli da se vratimo u utakmicu koju smo loše počeli. Međutim, platili smo danak tome u drugom poluvremenu, jer u ovom trenutku, u ovoj fazi priprema, nismo u stanju da izdržimo takav ritam utakmice" objasnio je selektor reprezentacije Srbije.

Posle tri kontrolne utakmice Aleksandar Đorđević rekao je da ima mnogo stvari kojima je zadovoljan ali da ga u datom trenutku najviše brinu povrede igrača.

"Ima stvari kojima sam zadovoljan, postoji timski duh, koji je izuzetno pozitivan, ali postoje stvari na kojima još dosta moramo da radimo. Remete nas i povrede, jer Nedović je trebalo da bude jedan od ključeva naše tranzicione igre u napadu. Članak je povredio i Teodosić. Nadam se da ga ta povreda neće dugo odvojiti od terena" rekao je Đorđević.

Reprezentaciju Srbije u narednom periodu očekuje novi turnir u Francuskoj na kojem će Đorđević nastaviti da uigrava ekipu za start Mundobasketa koji se od 30. avgusta održava u Španiji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke