Đorđević: "Naša je dužnost da se borimo za medalju"

Autor: Beta Beta
utorak 29.08.2017.
16:00
Izvor: Beta

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević poručio je da borba za medalju ostaje dužnost za njegovu ekipu uprkos mnogobrojnim problemima sa povredama igrača.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević objavio je danas konačan spisak 12 igrača za Evropsko prvenstvo, na kom zbog povreda nema Nemanje Nedovića i Nikole Kalinića.

"Jutros smo napravili poslednju rezonancu i kontrolu i došli do zaključka da njih dvojica ne mogu. Ipak, idemo kao jaka celina i grupa koja će tražiti šansu na Evropskom prvenstvu. Vodim 12 igrača koji žele i mogu da igraju. Naša je dužnost da se, bez obzira na ekipu, borimo za medalju", rekao je Đorđević novinarima u Beogradu.

Na Evropskom prvenstvu će igrati Milan Mačvan, Bogdan Bogdanović, Vladimir Lučić, Dragan Milosavljević, Stefan Birčević, Vladimir Štimac, Branko Lazić, Vasilije Micić, Marko Gudurić, Stefan Jović, Ognjen Kuzmić i Boban Marjanović.

"Zanemarivanje ciljeva nije moguće. Sve su to normalne stvari na ovom nivou. Jednostavno, to je u nama i načinu na koji ćemo predstaviti Srbiju. Imamo znanje i sve potrebne kvalitete. Imamo hemiju u ekipi, koja se videla na ovim pripremnim utakmicama", kazao je Đorđević.

Ekipa će u Istanbul otputovati u sredu.

Srbija će u prvoj fazi Evropskog prvenstva igrati u Grupi D, a rivali će joj biti Velika Britanija, Rusija, Letonija, Belgija i domaćin Turska.

"Sve utakmice na prvenstvu su teške. Moramo dobro da uđemo na turnir u ove dve, tri utakmice. Ne postoji manje važna, pogotovo u grupi. Sve ekipe na prvenstvo dolaze s maksimalnim ambicijama. Na nama je da gledamo svoj put, svoj tanjir i da gledamo da osvojimo naše ciljeve", naveo je Đorđević.

Prvu utakmicu na šampionatu igraće u petak, 1. septembra, od 16.00 protiv Letonije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zekile
Wednesday, 30.08.2017
18:33

Mislim da u reprezentaciji nesto vrlo, vrlo ne stima. Toliki broj povredjenih (uvredjenih) nije bas normalna stvar. Cast izuzecima. Sta je po sredi, saznacemo posle (debakla) sampionata po obicaju. Neka nam je Bog u pomoci, nadam se da gresim.

avatar
theDarkKnightRises
Wednesday, 30.08.2017
15:33

Dobijamo sve sa po 20 razlike

avatar
Radenko Đurić
Tuesday, 29.08.2017
17:49

samo napred dajte od sebe sve pa sta bude svismo uz vas

avatar
World is.... REAL
Tuesday, 29.08.2017
16:06

Bice dosta tesko i u grupi a o nokaut fazi da ne pricamo. Letonci su dobri, sad sam bas gledao sastav. Ne znam ko ce u petak da cuva Porzingisa. Tu su nam jos Turci (domacini) i Rusi od nezgodnih. Ne ocekujem ni jednu utakmicu koju cemo resiti vec u trecoj cetvrtini. Svaka utakmica ce biti gusta.

avatar
bagra
Tuesday, 29.08.2017
16:32

Ja ne znam sto se opterecujemo letoncima uopste kada cemo da ih dobijemo, skautirani su, to je sigurno, zbamo odakle preti opasnost, oni ce da palijaju trojke, ako ih krebe mozda dobiju. A i taj porzingis, pa nije jordan. Ok ima sut, visok, pokretan, ali nije noicki

avatar
Rise up
Tuesday, 29.08.2017
16:33

Grupa se ne dovodi u pitanje to ce biti lagano po meni , mozda ako se desi jedan poraz mada sumnjam. Nokaut faza je nesto drugo tu nemas pravo na gresku a ocekujem Cesku ili Crnu Goru mislim da se ukrstamo tu.