Đorđević: "Možda smo bili malo preopterećeni"

Autor: Pavle Knežević
nedelja 10.09.2017.
16:59
Izvor: Sportske.net

Selektor misli da je njegova ekipa dobro počela meč protiv Mađara. Ima razumevanja za svoje igrače i ponovo ističe da je ponosan na njih.

Fiba.com
Fiba.com

Povezane vesti

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da su njegovi igrači danas možda bili preopterećeni važnošću utakmice protiv Mađarske u osmini finala Evropskog prvenstva, ali je posle toga ponovio da je ponosan na ceo tim.

"Mislim da smo bili jako spremni za utakmicu, možda i preopterećeni važnošću, ali smatram da smo jako dobro počeli. Znali šta hoćemo sa naše strane napadački i šta nećemo odbrambeno. Utakmica je imala svoj tok, gore-dole, što je možda razumljivo", rekao je Đorđević.

Srbija je pobedila sa 86:78, što je bilo slabije od očekivanja javnosti i zbog čega su igrači bili kritički nastrojeni prema sebi. Selektor je otkrio i šta je to na terenu što je donelo takav rezultat, a onda je rekao o čemu tim treba sada da razmišlja.

"Kontrolisali smo skokove u većem delu utakmice, možda je trebalo da dobijemo nešto više od toga u prvom poluvremenu. Mnogo izgubljenih lopti protiv samo šest Mađara. To moramo da popravimo. Radili smo za ovo, spremali smo se za ovo, dolazimo u krucijalni momenat ovog takmičenja. Nikakve reči ne pomažu, mislim da ih je i dosta bilo. Treba da razmišljamo o sledećem protivniku", rekao je Đorđević.

Srbija je pobedila Italiju na Akropolj kupu u Atini u pripremnom periodu.

"Izuzetna šuterska ekipa sa Belinelijem i Datomeom kao prvim violinama, ali i ostalima. Imaju energiju, dugu klupu i iskusnog stručnjaka (Etore Mesina koji ih vodi. Na nama je da pružimo dobru partiju i da tražimo prolaz dalje", rekao je Đorđević.

Uprkos rečima kritike košarkaša prema sebi, selektorov stav prema njima se nije ni malo promenio.

"Izuzetno sam ponosan na moje momke. Na način na koji su trenirali, na koji su se spremili i kako su pažljivi i koliko im je stalo, koliko su posvećeni, to moram opet da podvučem. Možda nam je ovog puta klupa malo manje dala. To je možda i razumljivo. Tu ima igrača koji su prvi put na ovakvim takmičenjima, ali to je sve normalno, to ide sa iskustvom. Na nama je da uživamo u ovom trenutku, u ovom takmičenju i da damo svoj maksimum u sledećoj utakmici", rekao je selektor.

Kapiten Milan Mačvan preuzeo je najveću odgovornost na sebe posle meča.

"On ima tu crtu, velikodušnu i hrabru, da kaže kad nešto ne uradi dobro. To je za svaku pohvalu, ja to stvarno cenim. Međutim, malo iz te kapitenske uloge traži nešto i od drugoga. Da li to samo pokazuje primerom drugima, ali on je izuzetno, izuzetno inteligentan momak i igrač i zna šta i kako treba da promeni i poboljša. Ne samo on, nego i mi.

Ali, ne treba tražiti perfekciju u svakoj utakmici. Zato je prvenstvo fenomenalno, jer možda neka ekipa koja nije briljantna dođe do uspeha. Ili obrnuto, da neka ekipa koja je u formi ne uspe. Samo primiti k znanju. Kroz razgovor ćemo doći do mira. Tu smo gde smo, za ovo smo se spremali i radili
", rekao je Đorđević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Grey Wolf
Sunday, 10.09.2017
17:36

Niste Sale. Nego, limitirani smo, svi vidimo to, ali uz više sreće i malo angažovanije igre, posebno u odbrani, možemo do medalje. Svaka čast na borbenosti i trudu pojedinih igrača, ali to ne skriva da su košarkaški daleko ispod nivoa reprezentacije. Jović, Bogdanović, Mačvan i Marjanović su za reprezentaciju uz ove koji su otkazali ili povredjeni. Sramota je da ekipe poput Mađarske, Belgije i Britanije ne pobediš sa više od 30 razlike. Srećno, uz vas smo, mada moja očekivanja i nisu tako velika.