Đorđević: "Možda najbolja odbrana do sada"

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 07.09.2017.
18:52
Izvor: Sportske.net

Selektor Srbije bio je jako zadovoljan odbranom svog tima u pobedi nad Belgijom, a kratko je remizirao i prvi deo takmičenja po grupama.

Fiba.com
Fiba.com

Povezane vesti

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je njegov tim protiv Belgije večeras odigrao možda svoju najbolju odbranu na Evropskom prvenstvu do sada, a istakao je i zadovoljstvo svime do sada učinjenim.

"Bilo je stvarno teško pobediti nas večeras. Bili smo spremni, koncentrisani, organizovani. Mislim da nam je ovo najbolja deganzivna partija do sada. Istina je da Belgiji ova utakmica nije dovoljno značila, ali svako ko obuče dres sa državnim grbom ima dovoljno ponosa da igra za pobedu...Igrali smo mirnu utakmicu i moram da čestitam mom timu", rekao je Đorđević.

Srbija je večeras pobedila Belgiju 74:54 i tako prvu fazu takmičenja završila sa četiri pobede i jednim porazom. Večeras će znati ko će joj biti protivnik u osmini finala.

"Igrači pričaju među sobom, pričamo na sastancima, vidim da su vrlo fokusirani. Danas je odbrana bila stvarno jako dobra. Imali smo 40 minuta dobroh odbrambenog intenziteta i to se videlo na terenu", rekao je Đorđević.

"Orlovi" su protiv tri teška protivnika u grupi, Letonije, Rusije i Turske, ostvarili dve pobede i poraz, dok su rutinski pobedili Britaniju i Belgiju. Porast forme bio je očigledan.

"Svaka utakmica je pokazala rast forme. Ne znam da li će tako biti i u osmini finala, nadam se da hoće. Neke druge reprezentacije, recimo Rusija, ona je odigrala u potpuno drugačijoj formi, obrnuto od nas. Mi smo krenuli iz malo slabijih partija, dok smo sada već sigurniji. Forma napreduje kako raste prvenstvo, kako idu utakmice, mislim da je to normalno i dobro", rekao je Đorđević.

Stefan Jović je danas manje igrao, dok je Bogdan Bogdanović imao nešto drugačiju ulogu nego do sada.

"To smo i tražili prilikom pripremnog perioda i dobro je da Bogdan ima tu ulogu i da je krenuo da razmišlja u tom pravcu. U početku se nepotrebno opteretio, a on je toliko polivalentan igrač, on može da napravi devet asistencija, što nama jako, jako mnogo znači. Razgovarali smo posle poraza od Rusije i jako je fokusiran na igru generalno, ne samo svoju, što je jako dobro", rekao je Đorđević.

Selektor se složio sa konstantacijom novinara da ofanzivni skok postaje zaštitni znak njegove ekipe, a rekao je da šut može da se popravi.

"Mislim da će se i šut popraviti. Mnogo je igrača koji su prvi put na prvenstvu i misle o svojoj igri. Treba da misle samo na tim, i to je sve. Indidivudualno nije nešto što se traži na ovom nivou, reprezentativnom, već suprotno. Manje je više", rekao je Đorđević.

O mogućem protivniku u osmini finala niko nije razmišljao.

"Prvi sledeći. Nema potrebe da se razmišlja o tome. Imamo ideje, znamo koje dve ekipe mogu da nas očekuju. Gledamo u svoj tanjir, vodimo računa o protivniku, ali treba da se spremimo i da budemo sigurni u sebe", rekao je Đorđević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Darko123456
Thursday, 07.09.2017
19:32

Ih, sada ce salda minusa :D , jeste bila dobra odbrana , ali realno ovo nije reper, losa je ovo ekipa da bi se govorilo o sjajnoj odbrani :). A nas put do zlata je iskljucivo cvrstom odbarnom i borbenoscu . Realno slab napadacki potencijal imamo. Imamo Bogdana koji svakoj ekipi moze dati 25+ ako ga ide , bobija koji je negdje na 13+ realno , a ostali niko nije ni blizu 10 + , po trenutnoj formi . Zato samo u odbranu se uzdati , da igraju jedan za drugog , i rezultat ce doci . Sretno momci sada .