Đorđević: "Medalja je naš cilj na Mundobasketu!"

Autor: Beta Beta
četvrtak 31.07.2014.
23:20
Izvor: Beta

Selektor reprezentacije Srbije Saša Đorđević izjavio je da "Orlovi" možda nemaju pravo da pričaju o medalji na SP u Španiji ali da je primarni cilj njegove ekipe jedno od odličja na predstojećem Mundobasketu.

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da je osnovni cilj na Svetskom prvenstvu u Španiji osvajanje medalje.

"Rezultati prethodnih godina nam ne daju za pravo da pričamo o medalji, ali je to ipak naš osnovni cilj. Moramo mukotrpno da radimo i da verujemo da je to ostvarivo", rekao je Đorđević.

Selekcija Srbije sutra putuju za Trst, gde će odigrati tri pripremne utakmice za Mundobasket, a Đorđević je rekao da rezultat nije u prvom planu.

"Sastaćemo se sa ekipama koje su već uveliko u formi. Svi igrači će na predstojećim turnirima dobiti priliku i adekvatnu minutažu. Rezultat nam nije u prvom planu, već da se uigramo za SP. Igraćemo otvoreno, na pobedu, kako bismo što više napredovali", rekao je selektor.

Đorđević je rekao da je reprezentacija dobro trenirala i da je zadovoljan napretkom forme igrača.

"Iza nas je dosta dobrog rada. Svi igrači od prvog dana rade odlično, zalažu se na treningu što je meni najbitnije. S druge strane, ostalo je još mesec dana do SP i imamo još mnogo da radimo. Predstoji nam da radimo na nekim finesama i uigravanju", rekao je Đorđević.

On je dodao da se Raško Katić brzo adaptirao timu i da je jedan od glavih motivatora, kao i da je dobar primer mladim igračima kako se zalaganjem na terenu stiže do rezultata.

Svetsko prvenstvo održaće se od 30. avgusta do 14. septembra u španiji.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke